800 de cercetători români din peste 30 de țări își dau întâlnire...

800 de cercetători români din peste 30 de țări își dau întâlnire la Timișoara. La ce eveniment organizat în premieră în afara Capitalei participă

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Cei mai buni cercetători români plecați în peste 30 de țări din întreaga lume se reunesc la Timișoara. În perioada 25 – 28 aprilie, în capitala Banatului este organizat un important eveniment științific de mare anvergură – „Diaspora și Prietenii săi 2016”, pentru prima dată în afara Bucureștiului.


În total, 800 de cercetători vor participa la o serie de workshop-uri, scopul evenimentului fiind acela de a permite generarea de idei pentru viitorul cercetării românești.

Conferința este organizată de Universitatea de Vest, în parteneriat cu Ministerul Educației, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. „Evenimentul este de o deosebită importanță în lumea academică, deoarece își propune să reunească cele mai efervescente minți românești din zona cercetării științifice și a învățământului superior din întreaga lume. Evenimentul se desfășoară sub forma a 21 de workshop-uri exploratorii care acoperă domenii extrem de diverse ale cunoașterii științifice, de la fizică și matematică, la științele inginerești și medicale până la științe sociale și umane”, transmit reprezentanții UVT.

Cei 800 de cercetători de prim rang provin din țări precum SUA, Canada, Marea Britanie, Spania, Israel, Egipt sau Singapore. Prezentările și dezbaterile vor fi găzduite de toate cele patru universități de stat din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.