Accesul unui jurnalist, INTERZIS la un eveniment susţinut de Primăria Sânnicolau Mare....

Accesul unui jurnalist, INTERZIS la un eveniment susţinut de Primăria Sânnicolau Mare. Vezi ce au invocat oamenii liberalului Groza

1
DISTRIBUIȚI

12291859_1029886157062030_8661828506341861245_o

Un tânăr jurnalist din Sânnicolau Mare s-a lovit de refuzul categoric al organizatorilor de a-i permite accesul la Întâlnirea Anuală de Paști a Seniorilor Sânmiclăușeni. Dan Oancia a înființat recent o publicație locală și dorea să mediatizeze evenimentul sprijinit de Primăria Sânnicolau Mare condusă de liberalul Dănuț Groza, până mai ieri PDL.

„Astăzi mi-am dorit să mediatizez evenimentul care a avut loc la sala de sport, întâlnirea seniorilor sânmicloșeni. La intrare m-au întâmpinat doi consilieri puși pe post de buldogi, de paznici, care m-au luat la rost imediat și mi-au cerut legitimația și acreditarea. Le-am arătat legitimația și le-am spus că asociația nu a pus la dispoziția presei acreditare, nici nu a anunțat că intrarea se face pe bază de acreditare”, a scris Dan Oancia pe Facebook. Tânărul jurnalist mai spune că a fost apoi „pasat” către Margareta Szep, președintele Asociației Seniorilor Sânmiclăușeni, care i-a spus că evenimentul e unul privat și că ar fi trebuit să-i ceară acordul verbal în urmă cu două săptămâni. Totuși, televiziunii locale din Sânnicolau Mare i s-a permis accesul.

„Mă simt abuzat, mă simt nedreptățit. În orașul ăsta aproape totul e politizat. Nu sunt lăsat nici măcar să îmi fac meseria, să vă informez”, a mai scris jurnalistul.

Mulțumiri către tinerii liberali pe pagina primăriei

Contactat de PRESSALERT.ro Dan Oancia ne-a spus că deși Asociația Seniorilor Sânmiclăușeni e o entitate separată și „mulți bani din fondurile locale sunt atribuite acesteia”.


130.000 de lei sunt cheltuielile materiale suportate de primărie către asociatia pensionarilor pentru anul 2016”, a precizat jurnalistul de la „Tribuna”. De altfel, cu câteva ore mai devreme, evenimentul a fost anunțat pe pagina de Facebook a Primăriei Sânnicolau Mare. În mesajul postat ca și din partea organizatorilor se mulțumește voluntarilor, dar nu se uită precizarea că ei sunt de la PNL.

„Toate pregătirile pentru cea de-a opta Întâlnire Anuală de Paști a Seniorilor Sânmiclăușeni de astăzi, de la prânz, sunt finalizate! Mulțumim pentru ajutor tinerilor super harnici și plini de viață de la OT PNL Sânnicolau Mare, membrilor Asociației de Pescari Aranca și celor câțiva membri ai Biroului Permanent Local PNL care s-au oferit să fie voluntari pentru stabilirea tuturor detaliilor organizatorice. Mulțumiri speciale doamnei Margareta Szep, președinte a Asociației Seniorii Sânmiclăușeni și tuturor celor care ne-au fost alături chiar dacă fizic nu au putut fi prezenți”, notează pagina de Facebook a Primăriei Sânnicolau Mare. Mesajul e însoțit și de imagini cu tradiționalele pungi cu pachete speciale în astfel de ocazii.

12998185_1116219485095363_4230288429055226819_o

Dan Oancia precizează că de când și-a înființat ziarul independent relația sa cu autoritățile locale nu a fost una normală: „Nu vreau să mă plâng, vreau ca societatea și comunitatea să fie dreaptă, sa nu fiu abuzat și să fiu lăsat să îmi fac meseria. Eu nu scriu doar de bine de primarul Dănuț Groza, ci scriu tot ce se întâmplă în oraș… primarul nu a răspuns la niciun telefon și la niciun mesaj, nu a vrut să dea nicio declarație de când mi-am înființat ziarul”.

Primarul orașului Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material.

Foto: Facebook / Primăria Sânnicolau Mare

1 COMENTARIU

  1. Doar daca esti de aceeasi parere cu primarul ai voie sa spui\scri ceva. La fel si pe grupurile de pe Facebook, fie esti atacat de postacii primarului care te insulta permanent (sub identitate falsa), fie esti eliminat din grup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.