ACS Ghiroda, aproape de COLAPS: Jucătorii lui Paul Codrea au ajuns la...

ACS Ghiroda, aproape de COLAPS: Jucătorii lui Paul Codrea au ajuns la capătul răbdării. De ce ar fi blocat autoritățile locale finanțarea și la ce soluție se speră FOTO

0
DISTRIBUIȚI

acs ghiroda (6)

Protest în seară la ACS Ghiroda, formație aflată pe podiumul Ligii a IV-a Timiș cu nume importante în componență. Elevii lui Paul Codrea nu au văzut niciun ban în 2016 și s-au gândit serios să arunce prosopul. După ”modelul” ACS Poli, principalul susținător al echipei, Primăria Ghiroda a sistat finanțarea. Reprezentanții echipei au mers după jocul de azi, ”cu jalba”, la secretarul Sorin Viorel Prilipceanu, și au discutat de asemenea cu edilul Vasile Dorel Cădariu, cei doi oameni la care s-ar afla cheia rezolvării situației.

ACS Ghiroda e una dintre formațiile puternice din ”D-Timiș”. În urmă cu doi ani echipa de pe Calea Lugojului a blocat calea lui ASU Poli spre promovare. Iar, tocmai de la alb-violeți au sosit aici nume importante, precum antrenorul Paul Codrea și jucătorii Leo Naidin, Filimon, Gavriluță ori Budur. Alb-albaștrii nu au reununțat la lupta cu Ripensia și Mașloc, aflându-se în ceafa celor două, la patru puncte de locul 1. Returul perfect până acum nu a fost însă recompensat. Azi, Codrea și compania au decis să ia primele măsuri după ce au trecut cu 9-0 de ”Marcel Băban” Jimbolia. În primul rând brigada de arbitri a plecat cu buzunarele goale de la meciul organizat la Giarmata Vii – tocmai pentru că arena din Ghiroda trece prin renovări (nocturna fiind deja în picioare!”). Apoi, șase reprezentanți, de la conducători, la jucători, s-au dus să discute cu cei responsabili. Primarul Vasile Cădariu a fost contactat telefonic, în schimb, Sorin Prilipceanu, aflat încă în concediu medical, a fost vizitat acasă, totul însă în mod civilizat.

”Intrăm în patru luni de neplată. Nu e o grevă, e un semnal de alarmă, am decis să luăm atitudine toți, conducători, jucători, staff, prieteni, pentru că așa nu mai poate continua. Am avut promisiuni că se rezolvă. Din păcate s-a tot amânat și nu mai putem merge mai departe. Am ajuns la momentul zero, în care se va lua o decizie, sperăm în câteva zile, să fie ori pozitivă și mergem mai departe, ori tragem obloanele și ne oprim aici. Pentru că mulți dintre jucători trăiesc din banii care-i câștigă aici, au familie, probleme, nu putem să-i mințim la nesfârșit. Până acum au fost păcăliți, în ghilimele, pentru că li s-a promis că se va rezolva o situație. Vrem să știm exact, de la Primăria Ghiroda, cu tot ce înseamnă, primar, secretar, consilieri, dacă echipa mai are un viitor sau nu. Pentru că nu se justifică atunci investiții de milioane de euro în nocturnă, gazon, dacă echipa dispare. Băieții sunt de caracter, alți jucători ar fi mers în altă parte, ar fi păcat ca această echipă bună și frumoasă să dispară. Discuțiile au fost tărăgănate”, a declarat Paul Codrea, tehnicianul Ghirodei, către el și secundul său datoriile merg până la aproape cinci luni.

”Azi, în semn de protest nu am plătit arbitri. Astfel am decis că-i punem în gardă și există riscul să ne retragem sau să ne excludă dacă nu plătim arbitrajul. Ironia sorții face că suntem o comună bogată… Nu vrem să se facă ilegalități, dar să existe o transparență.


De ce în ianuarie era rezolvabil și acum nu se poate. S-ar pierde și Centrul de copii și juniori, care are 60 de copii. Luni vom fi prezenți la primărie, sper să se rezolve problema”, a mai precizat mâhnit fostul internațional. ”Am avut promisiuni că totul se va rezolva. Azi am tras un semnal de alarmă. Am avut o discuție telefonică și cu primarul și secretarul am înțeles că e în cauză, adevărul e undeva la mijloc, e nevoie de o semnătură pentru rezolvarea problemelor financiare. Speranța mea după discuția cu secretarul și cele avute cu primarul, e că luni, după concediul medical al secretarului, cei doi să se pună la masă și noi să ne continuăm activitatea așa cum am făcut-o, sportiv. Sunt la un pas să dea cu piciorul la ceva frumos, construit în timp. Lucrează și la o bază. Dacă noi nu intrăm în normalitate probabil ne vom retrage din acest joc al lor și lucrurile vor intra pe alt făgaș și Ghiroda nu va mai exista fotbalistic”, a adăugat Brian Filimon, reprezentant al jucătorilor.

Proiect aprobat, dar nu și votat

Aparent, la Ghiroda există o teamă de a mai da bani la fotbal după modificarea legislației. Clubul a propus, conform oficialilor alb-albaștrilor, un proiect pe Legea 350, care ar fi primit aprobările necesare, dar care nu a ajuns să fie votat, din diverse motive. Ultima dată, secretarul Prilipceanu și-a luat concediu conform acelorași surse. Astfel, s-a dat drumul și mai mult la ”bursa zvonurilor”. Situația ca o echipă reprezentantivă a unei comune să-și piardă finanțarea în prag de alegeri e inedită. Mai mult, mai devreme în acest sezon Lorena Giarmata Vii a renunțat la eșalonul 4, echipa din satul care aparține de Ghiroda fiind prima lăsată fără bani.

”ACS Ghiroda e un ONG, Primăria are un reprezentant desemnat de CL. Pe asocierea asta s-a mers de cinci ani de zile. Există votată suma de bani pentru cultură și sport. ACS Ghiroda a prezentat un proiect pe Legea 350 care a primit avizul Comisiei de cultură și sport, Comisiei economice, am fost asigurați de către reprezentanții primăriei că se va discuta în ședința de luna trecută. E varianta care, la îndemnul domnului secretar ar fi legală. Urma să fie un proiect de hotărâre în CL, prin care să se voteze virarea banilor. Dar acest lucru nu s-a întâmplat. Va urma ca din vară să se facă un club de drept public, aceasta ar fi varianta Primăriei. La ultima ședință nu a fost prezentat proiectul de hotărâre, nu știm de ce”, ne-a spus Alin Miloș, membru în conducerea lui ACS Ghiroda. Prin urmare timișenii pot spera doar că luni primarul Cădariu și secretarul Prilipceanu să se pună de acord pentru o soluție de avarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.