ACS Poli a PĂTIMIT în Gruia. Prestație deplorabilă cu CFR Cluj și...

ACS Poli a PĂTIMIT în Gruia. Prestație deplorabilă cu CFR Cluj și Paște pe loc direct retrogradabil în B pentru formația timișoreană

0
DISTRIBUIȚI
ACS Poli CFR Cluj (3)
Robert Elek a fost o ”fantomă” în atacul timișorean și la Cluj-Napoca

Nu e suficient să ți se facă loc. Trebuie să și poți sau să vrei. FC Voluntari a pierdut și în această rundă, dar ACS Poli a fost incapabilă să scoată ceva la Cluj, în fața unei echipe care se gândea mai degrabă la drob și la finala din Cupa României. Debusolați parcă din start, jucătorii lui Petre Grigoraș au cedat cu 1-5 (0-1) în Gruia cu CFR. Ce-i adevărat, prestația din teren a fost reflectată pe tabelă după eliminarea debutantului Gomis în prima repriză.

Determinarea a fost ingredientul principal care le-a lipsit timișorenilor. Cu un început timid, doar cu Dan Popescu mai activ în revenirea la sistemul 4-2-3-1, dar și cu o nouă surpriză în primul 11, portarul Lys Gomis. Minutul 9 a adus prima șansă notabilă în contul gazdelor. Apărarea timișoreană se păcălește la mingea urmărită de Jakolis, a cărui ”servă” e respinsă însă de Scutaru din fața porții. În minutul 20 iese la rampă portarul italo-senegalez Gomis, la debutul oficial în echipă acesta salvează în două rânduri la acelaș atac. Mai întâi îl blochează pe Jakolis unu la unu, jucător care a recepționat de la… Llorente. Apoi, goalkeeperul e pe fază și la reluarea lobată a lui Nouvier. Peste două minute Petrucci avea să trimită o lovitură de cap pe lângă țintă, dar, mai important, bănățenii îl pierd pe Scutaru, care se accidentează la această fază. Trece astfel jumătate de oră în care ACS Poli nu a știut că mai există o poartă pe teren, cea adversă. Prima execuție spre poarta ardelenilor a venit abia în minutul 31, când Nimely a reluat imprecis din centrul careului.


Acțiunile următoare sunt însă de coșmar pentru timișoreni. După ce Nouvier a fost periculos în două rânduri, vine și un moment major. Excelent până atunci, Gomis degajează slab (33), nu e ajutat de colegi, și iese din careu pentru a respinge cu mâna balonul trimis de Bud. Portarul e eliminat la debut și Strauss e nevoit să-i ia locul lui Hernandez.

Cinci, dar nu ouă roșii

Defensiva haotică a oaspeților avea până la urmă să cedeze înainte de pauză. Cânu strânge în centru la Bud, acesta întoarce pentru Juan Carlos, care îi pasează în stânga lui Nouvier. Fără Melinte în zonă acesta înscrie fără probleme cu un șut la colțul lung.

Elevii lui Petre Grigoraș nu mai aveau ce pierde în partea a doua. Cu acest gând a pornit și Goga (min. 51), dar e surprins în ofsaid și, la faza următoare, Juan Carlos Ruiz șutează violent, Strauss se opune, doar pentru ca balonul să fie retrimis în plasă de același ceferist. A fost 2-0 doar două minute însă, căci Dorin Goga reușește până la urmă să înscrie. ”Poetul” speculând o eroare a lui Petrucci. Doar un foc de paie însă, CFR reia atacurile, Larie țintește bara (62), apoi Bud face 3-1 peste patru minute. ”Tap in” la centrarea lui Jakolis. Același atacant-veche cunoștință putea să mai înscrie. A făcut-o în schimb unul dintre colegii săi. Beleck (74), speculând o nouă gaură în șvaițerul sosit de pe Bega. Până la final jucătorii cu violet în echipament au încercat să limiteze proporțiile dezastrului, Strauss fiind testat din când în când în acest sens. În prelungiri însă Cristian Lopez face 5-1, cu capul, un scor mai aproape de realitate.

ACS Poli rămâne cum necum la trei puncte de locul 12, de baraj, ocupat de ilfovenii cu ancoră în stemă. La Timișoara va veni în runda următoare Craiova, dar nu știm dacă echipa Olgăi e dispusă să lase puncte. Căci echipa lui Petre Grigoraș seamănă tot mai mult cu un miel suferind care cere să fie sacrificat.

CFR Cluj 1907:  Marc – T. Lopes, Larie, A. Mureșan, Camora – Petrucci, Guterres, Ruiz (72 Beleck) – Jakolis (78 Cr. Lopez), Bud (82 V. Bruno), Nouvier. Pe bancă: Vâtcă – L. Goian, Coelho și Gomelt. Antrenor: Antonio Conceicao.

ACS Poli Timișoara: Gomis – Melinte, Cânu, Scutaru (23 Bocșan), D. Popescu – Jenkins, Llorente – J. Hernande (36 Strauss), Nimely, Goga (cpt.) – Elek (72 Zicu). Pe bancă: M. Torres, Bărbuț, Rajcomar și Pisas. Antrenor: Petre Grigoraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.