Aflată în plină criză, ACS Poli se bate cu un club din...

Aflată în plină criză, ACS Poli se bate cu un club din Liga a II-a pentru un investitor străin: ”S-a cerut audit”. În ce stadiu s-ar afla negocierile

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli CFR Cluj (15)

Umilința suferită de timișoreni la Botoșani, scor 1-6 în ultima rundă din play out, a venit într-un moment în care diriguitorii lui ACS Poli își fac noi speranțe legate de salvarea financiară. Președintele Ioan Miculaș confirmă că grupul de investiții Nilor Group, care s-a arătat interesat și de FC Brașov, a ajuns la un acord de principiu cu primarul Nicolae Robu, legat de formula de organizare viitoare a clubului. Totuși, de la discuții la concretizare, mai e cale lungă.

Lorenzo Grassini, CEO-ul Nilor Finance, a fost prezent la începutul săptămânii la Timișoara, acesta a discutat cu primarul Nicolae Robu despre ACS Poli. ”Investitorul italian pare serios și interesat la modul real de implicare, fie alături de autoritățile locale, fie de unul singur. Eu am propus modelul de la rugby. Am convenit ca noi să prezentăm situația financiară completă a clubului, iar investitorul potențial să ne trimită apoi un protocol de intenție, cu variantele agreate de el”, a declarat, pentru deBanat.ro, primarul Nicolae Robu.

Deși și-a mai reglat situația financiară, care cuprindea datorii de ordinul sutelor de mii de euro, ACS Poli se află acum într-o ”gaură” sportivă. Cu jucători dezbinați și moral la pământ după 1-6 în nordul Moldovei. Totuși, se pare că negocierile edilului, care acționează în continuare precum un patron-factotum la echipa de fotbal, au avut efect. ”Verbal au căzut de acord pe partea juridică. Vor mai fi discuții în această săptămână, lucrurile par pe drumul cel bun”, ne-a spus Ioan Miculaș, președintele actual al lui ACS Poli. Astfel, e posibil ca modelul Saracens RCM să ia contur și la echipa de fotbal.

În cărți e și Brașovul

Nilor Group LTD, grup de investiţii cu sediul fiscal în Anglia la Londra şi sediul operativ în Elveţia, s-a arătat interesat mai întâi de preluarea Brașovului, în strategia lor intrând și obiective importante din orașul de sub Tâmpa, precum aeroportul.


Reprezentanții italieni ai companiei au fost însă descurajați apoi de faptul că datoriile ”stegarilor” erau de fapt mult mai mari decât se știa inițial, adică circa 16 milioane euro. Totuși, se fac eforturi pentru a nu pierde investitorul străin. Căruia i s-ar pune totul la dispoziție, în primul rând pachetul majoritar de acțiuni, unul despre care la Timișoara nu se poate discuta, și care include baze sportive din orașul transilvan. Brașovul a reușit să prindă play-off-ul în Seria II și tocmai a evitat falimentul. Tribunalul Braşov stabilind miercuri un nou termen în dosarul de insolvenţă al FC Braşov, pentru data de 22 iunie. Reprezentantul Nilor a ajuns azi din nou la discuții cu ardelenii.

„Grassini a venit la Braşov şi deja a avut câteva întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor locale. Italienii sunt interesaţi de FC Braşov, dar şi de alte investiţii, cum ar fi construcţia aeroportului“, susţin surse apropiate omului de afaceri italian, citate de liga2.ro.

Primăria a cerut audit

Se pare că tocmai pentru a nu întâmpina problemele de la Brașov, reprezentanții Nilor Group vor să știe tot ce presupune cheltuirea banului la ACS Poli înainte de a acționa. ”Cei de la primărie au cerut audit la club”, a precizat Ioan Miculaș pentru PRESSALERT.ro. Președintele și managerul sportiv al echipei nu a putut da însă mai multe detalii. Legat de datorii, ultima dată acestea se cifrau la circa 600 de mii de euro, dar mereu suma era una calculată aproximativ.

Ce mai face Kenny Andam

Timișorenii au mai avut în acest început de an discuții cu un om de afaceri american. Kenneth Andam s-a prezentat în Banat ca reprezentant al unui fond de investiții. Fostul atlet cu origini ghaneze a venit cu Alex Nimely la ACS Poli, jucător care a semnat și care a spus recent despre antrenprenor că va reveni la Timișoara curând. Deocamdată această pistă a rămas rece. Andam s-a întors în martie în Statele Unite, unde a fost acuzat de înșelăciune și trebuia să se prezinte la un tribunal din Utah. El era cercetat, dar nu a fost arestat și își petrece o mare parte din timp promovându-și cartea lansată de curând sau călătorind, în special la New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.