Care este ultima speranţă de care se agaţă fostul primar Ciuhandu şi...

Care este ultima speranţă de care se agaţă fostul primar Ciuhandu şi secretarul Cojocari în dosarul Poli Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
marian iancu si sustinatorii dosarul Poli Timişoara
Dosarul Poli Timişoara dă bătăi de cap autorităților

Avocatul Carmen Obârșanu, cea care în urmă cu șase ani a făcut plângere la DNA pentru modul în care a fost finanțat clubul Poli Timişoara a lui Marian Iancu din bani publici, a scos la iveală noi situații curioase legate de această speță, în această seară la PRESSALERT LIVE.

Printre cei care au fost trimiși în judecată de DNA pentru modul în care a fost finanțat vechiul club se numără nume importante din administrația locală, precum Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timișoarei, sau secretatul Ioan Cojocari. „S-a sesizat instanța pentru săvârșirea acțiunii de abuz în serviciu. Știți ce așteaptă inculpații din acest dosar? Așteaptă să să se pronunțe Curtea Constituțională asupra excepției de neconstituționalitate și să scape precum Elena Udrea… am primit informația. De aceea trăgeau de timp, se gândeau, să nu ajungă în instanță. Oricum, pedeapsa e pasibil să fie cât mai mică, dar ei la asta sperau”, a declarat Carmen Obârșanu la PRESSALERT LIVE.

Avocatul a subliniat modul de gândire al celor implicați în dosar: „Domnul Ciuhandu spunea că el nu știa, că nu știa legea… Dacă ei credeau că e legal, de ce au oprit plata după ce a apărut scandalul? Dacă ei nu cunosc legea ce dracu au căutat acolo… Ei se gândeau «cine suntem noi, nu se poate lua nimeni de noi»”.

Despre datele publicate de PRESSALERT.ro cu privire la decontările uluitoare pe bani publici realizate de către societatea lui Marian Iancu, Carmen Obârșanu a concluzionat: „Își făceau nevoile pe noi”.

Războiul avocaţilor

Carmen Obârșanu a dezvăluit și ce adresă a primit de la avocatul Ioan Radu Motica.


„În aprilie 2010 mă uitam pe net la Primărie. Am constatat că ambele contracte, și cu PMT și cu CJT erau copy-paste. Regula, când se face un contract cu o autoritate publică, cu un birou de juriști, acel contract e mai mult de adeziune, clauzele sunt stabilite de acea autoritate. Aici mi s-a părut ciudat, CJT și Primăria, dar contractele sunt copy-paste, înseamnă că acea persoană le-a făcut cu amândouă. Erau copiate de pe internet, făcute în 2007-2008, am făcut și eu comentarii. Primesc în 2015 o adresă: «către avocat Obârșanu Carmen, subsemnat avocatul Motica Radu Ioan, în nume personal, vă invit să discutați și vă solicit daune morale de 10.000 de euro. Vă informez că nici subsemnatul, niciun alt asociat sau avocat din cadrul societății Motica și asociații nu au fost prezenți la vreo ședință a CLT sau CJT sau altă întrevedere între conducerea ACS Poli și conducerea vreuneia dintre cele două consilii în care s-ar fi negociat condițiile asocierii, finanțării clubului ACS Poli și nu am întocmit sau semnat vreun contract». Eu la vremea respectivă am fost informată de colegii mei că acest birou s-a ocupat… E sub demnitatea mea să mă bat cu acest om. În urmă cu ani de zile mi-a spus că-mi dă cartea lui să învăț, i-am spus că eu mă pregătesc pentru examen pe cursurile unor profesori”, a conchis Carmen Obârșanu.

Avocata s-a arătat dezamăgită de modul greoi în care se derulează lucrurile în dosarul Poli Timişoara: „În mai 2010 am depus denunțul, ajunge la Bucuerști, îl trimite în vara lui 2010 la Timișoara și îl atașează la dosarul în care s-a sesizat din oficiu DNA Timișoara. Înseamnă că au avut indicii cel puțin rezonabile că s-a săvârșit o faptă penală, de ce a fost nevoie de încă cinci ani pentru a pune în mișcare acțiunea penală… Acum nu mai găsim nici resturile de la hârtia igienică, nu se va mai recupera nimic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.