Adrian Orza la PRESSALERT LIVE: „Timișoara trebuie să revină în zona de...

Adrian Orza la PRESSALERT LIVE: „Timișoara trebuie să revină în zona de libertate și democrație”. Cum i-a continuat Robu oferta electorală din 2012 VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
adrian orza 2
Adrian Orza a spus la PRESSALERT LIVE că nu are nimic de pierdut în campania electorală Foto Adrian Pîclișan

Adrian Orza, candidat independent la Primăria Timișoara, a criticat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, decizia temporară a lui Nicolae Robu de a interzice strângerea de semnături în centrul orașului pentru candidații la alegerile locale din această vară. „A fost o greșeală, o lipsă de tact a dânsului, ar fi trebuit să fie elegant cu ceilalți candidați, dar i-a lipsit acest lucru. A fost un episod care nu ar fi trebuit să existe în Timișoara. Ar fi interesant dacă la Timișoara se vor crea, în viitor, puncte comune de strângere a semnăturilor pentru candidați, am da dovadă de civism”, crede Adrian Orza.

Consilierul local a criticat și limbajul pe care Nicolae Robu îl are, mai ales atunci când este contrazis. „Ne place să credem că suntem într-un oraș civilizat. Însă nu mi se pare normal ca oricine are un punct de vedere diferit de cel al primarului să fie făcut terchea-berchea, imbecil. Aceste lucruri trebuie să înceteze, pentru că deprofesionalizăm această funcție a primarului. Un primar nu e diriginte, ci este pus în această funcție ca să respecte cetățenii, să-i ajute, să-i consulte, să le rezolve problemele”, mai este de părere Adrian Orza.

Candidatul independent la Primăria Timișoara a făcut public și un lucru care l-a uimit în timpul campaniei de strângere de semnături. Astfel, Adrian Orza a povestit că „au fost oameni care mi-au spus că au vorbit cu alte persoane, care lucrau în zone care aveau legătura cu primăria, cărora le era frică să semneze pe acele liste ca să nu-și piardă locul de muncă.


E ceva sinistru într-un oraș ca Timișoara, vorbim de un gen de comportament care nu are legătură cu Timișoara. Timișoara e altceva, Timișoara trebuie să revină la zona de libertate și democrație, iar oamenii să poată să-și spună opiniile fără să le fie frică de faptul că ar putea să-și piardă locul de muncă”.

Adrian Orza spune că așteaptă cu nerăbdare să participe la o dezbatere publică alături de ceilalți candidați la Primăria Timișoara, dacă va fi organizată una, pe tema „Timișoara, cu ce avem de gând să facem cu acest oraș, care nu înseamnă doar betoane, ci oameni și atitudini. Oamenii nu-i putem arunca precum betoanele. Cred că puterea înseamnă să faci bine atunci când poți să faci rău”. Consilierul local a mai ținut să precizeze, încă o dată, că toate proiectele pe fonduri europene implementate de administrația Robu au fost făcute pe vremea lui Ciuhandu, cu excepția celui de reabilitare termică a blocurilor.

Orza, Robu și proiectele din era Ciuhandu

„Oricine ajungea primar era obligat să continue acele proiecte. Culmea, când am candidat în 2012 la primărie, oferta mea electorală era legată strict de acele proiecte, am spus că le voi duce la capăt. Robu a venit și a propus alte chestiuni, pe care recunoaște că nu le-a făcut. După ce a fost ales, Nicolae Robu a continuat oferta mea electorală și nu a făcut-o pe a lui. Este meritul lui că le-a continuat, dar și al celor care au obținut finanțarea”. Întrebat de către moderatorul emisiunii de ce crede că Nicolae Robu nu l-a chemat niciodată pe fostul primar Ciuhandu la Ziua Timișoarei, de exemplu, sau la inaugurarea unor obiective reabilitate, Adrian Orza a spus că „fiecare face lucrurile după propria educație și conștiință, după cultura fiecăruia și modul în care a fost educat”.

Candidatul independent la Primăria Timișoara a mai precizat că se simte „relaxat” între cele două mari blocuri politice, PNL și PSD, la alegerile din acest an, pentru că „nu am nimic de pierdut. Se știe forța partidelor, se fac lansări pompoase, eu nu am bani pentru asta. Însă, eu cred că am șanse, sunt oameni care nu mai cred în partide, politica s-a îndepărtat de la orbita normalității. Am în spate doar votul cetățenilor, care nu au niciun interes”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.