Alexandrina sărbătorește zece ani de scenă printr-un concert special, la Timişoara

Alexandrina sărbătorește zece ani de scenă printr-un concert special, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
alexandrina concert timisoara
Alexandrina în concert. Foto: Cornel Lazia

Alexandrina sărbătoreşte anul acesta zece ani de activitate muzicală printr-un mini-turneu în săli de spectacole cu un show aniversar special, de peste două ore, în care va interpreta atât piese din cele două albume apărute până acum, precum şi multe piese noi, de pe viitorul album, programat să apară spre sfârşitul anului.

Concertul aniversar din Timişoara va avea loc în 28 mai, în Sala Mare a Teatrului Național.

Alexandrina Hristov, originară din Chișinău, Republica Moldova, a cunoscut succesul artistic în București, unde s-a mutat in 2006, după ce în 2005 a fost una dintre protagonistele filmului „Trois femmes de Moldavie”, în regia lui Paul Cuzuioc, pe a cărui coloană sonoră s-au aflat câteva dintre piesele sale.


În 2009 Alexandrina a lansat albumul „Om de Lut”, o colecție de cântece compuse într-o perioadă lunga de timp, unele chiar în copilărie. Succesul albumului, care conține piese cunoscute precum „Printre Flori”, „Fata Merge Pe Jos”, „Noi 2”, „De Când Am Plecat” a provocat atât prezența Alexendrinei la radio și televiziune, cât și apariția ei la festivaluri importante din țară, cum ar fi Festivalul de Jazz de la Garâna sau Festivalul Internațional de Film Transilvania. Alexandrina a fost prezentă și pe scene din Londra, Paris, Nantes, Moscova si Sankt Petersburg.

Al doilea album, „Flori de Spin”, a fost lansat in 2014, la Sala Radio din București, în cadrul unui show audio-video spectaculos si conține hiturile „Orasul Umbre”, care este prezent si pe coloana sonoră a serialului „Umbre”, produs de HBO Romania, „Pijamale Reci” şi „Te iubesc”. În ultimii doi ani Alexandrina a participat la festivaluri mari din țară precum Green Sound Festival, Untold și Airfield. Live-urile sunt spectaculoase, este folosită e o gamă largă de instrumente atât tradiționale cât și electronice, Alexandrina fiind acompaniată de cinci muzicieni din Timișoara: Petre Ionuțescu, Gabriel Almași, Mihai Moldoveanu, Radu Pieloiu și Ovidiu Zimcea. Turneul aniversar al artistei programează concerte în Iaşi, Bucureşti, Timişoara şi Cluj.

Foto: Cornel Lazia

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.