ASU Politehnica Timișoara se luptă cu o altă nou promovată pentru a...

ASU Politehnica Timișoara se luptă cu o altă nou promovată pentru a fi pe locul 1 de Paște. Ce spune Sorin Brîndescu despre ineditul derby de clasament cu Performanța Ighiu

0
DISTRIBUIȚI
asu poli lugoj (42)
ASU Politehnica speră să revină cu victorie pe ”Știința”

Meci deosebit de important în Vinerea Mare pentru echipa susținută de suporterii timișoreni. ASU Politehnica dă piept pe teren propriu cu revelația din Alba, Performanța Ighiu. Formația antrenată de Adorian Himcinschi și pentru care joacă Szabolcs Szekely e pe locul 1 în C4, dar are un meci în plus față de alb-violeții de pe ”Știința”, locul 2 cu un punct în minus. Tehnicianul Sorin Brîndescu subliniază că echipa sa are un singur obiectiv: victoria.

ASU Poli vine după un meci mai puțin fericit, eșec cu 1-3 la Sebiș, rezultat în urma căruia a părăsit din nou prima treaptă a podiumului. ”Băieții în ghete” au însă ocazia de a se revanșa în fața suporterilor chiar înainte de Paști. ”E un meci important într-adevăr și prin prisma configurației clasamentului. Ne pregătim normal, sper să fim eficienți. Cunoaștem echipa din Ighiu, e o echipă bună, dar vrem să câștigăm. Ei au un meci în plus, dar deocamdată sunt pe locul 1 și după jocul de vineri noi vrem să avem 52 de puncte. Acel joc pe care noi îl vom avea când ei stau nu e câștigat dinainte. Ei pornesc din postura de favoriți”, a declarat Sorin Brîndescu pentru PRESSALERT.ro.

Antrenorul timișorenilor nu va putea miza în duelul de vineri pe Alex Birău, jucătorul din banda dreaptă fiind suspendat pentru cumul de ”galbene”.


Iar Alex Contescu e în continuare în convalescență și va reveni probabil abia în vară. De partea cealaltă, Adorian Himcinschi, fost coleg la Poli cu Brîndescu, nu va miza pe Eduard Cornea și Bogdan Oniche. În schimb, echipa ”albaneză” stă bine la capitolul atacanți, unde Romică David e totodată și golgheterul seriei, cu 20 de goluri, și face pereche cu Szabolcs Szekely (4 goluri), fostul bomber al lui ACS Poli. „Nu putem spune că suntem favoriți, suntem clasați în acest moment pe primul loc, nu se joacă la Timișoara promovarea, se poate întâmpla orice, toate cele trei echipe care sunt în față au șansa lor”, a spus Himcinschi pentru absport.ro.

Cu siguranță un punct forte al gazdelor va fi galeria alb-violetă, apreciată și de majoritatea adversarilor. ”Cu toții dorim să avem sărbători pascale liniștite. Publicul ne sprijină enorm, chiar avem nevoie de suportul și susținerea fanilor, aportul lor e important și ne poate ajuta în obținerea victoriei”, a punctat Brîndescu.

Partida ASU Politehnica Timișoara – Performanța Ighiu se dispută vineri, de la ora 17.00, pe ”Știința”, în runda a 25-a din Seria a IV-a a Ligii a III-a. Ardelenii sunt lideri cu 50 de puncte, unul peste bănățeni, dar și cu un meci în plus disputat. Cele două nou promovate au remizat alb, în tur, la Alba Iulia.

”Eu nu îl cunosc pe Cojocaru”

În meciul trecut ASU Poli s-a lovit de o adversitate normală pe gazon, la Sebiș, dar și de o atitudine lipsită de fairplay. ”Nu am simțit ceva special. Ne-am așteptat, nu ne facem probleme de acest aspect. E normal și e în beneficiul jucătorilor să aibă astfel de dueluri tari etapă de etapă”, a precizat Sorin Brîndescu. Întrebat de declarația lui Călin Cojocaru, antrenorul Sebișului, care, citat de druckeria.ro, a catalogat-o pe ASU ca fiind ”o echipă foarte modestă și cu un antrenor foarte arogant”, Brîndescu nu a vrut să comenteze foarte mult. ”Ca să vorbești despre cineva trebuie să cunoști persoana respectivă. Eu nu îl cunosc pe domnul Cojocaru ca să vorbesc despre el. Dumnealui nu are de unde să mă cunoască pentru că nu știu dacă am schimbat două vorbe… Ar trebui să existe mai mult respect în fotbal. Sunt chestiuni ce țin de educație și cei șapte ani de acasă”, a conchis tehnicianul lui ASU Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.