Atenție, timișoreni! Perfecționismul vă îmbolnăvește. Cum tratează mai mulți psihologi depresia și...

Atenție, timișoreni! Perfecționismul vă îmbolnăvește. Cum tratează mai mulți psihologi depresia și anxietatea gratuit pe internet

0
DISTRIBUIȚI

perfectionist

Semnal de alarmă tras de un psiholog din Timișoara. În cazul în care vă doriți să obțineți performanțe mari, s-ar putea să vă îmbolnăviți. În acest sens, o mână de psihologi și-au propus să trateze gratuit 80 de timișoreni, și nu numai, de perfecționism, cu ajutorul internetului. În cadrul programului „Aproape Perfect”, specialiști din cadrul Universității de Vest din Timișoara vor oferi gratuit terapie persoanelor interesate. De asemenea, psihologii vor face terapie și cu 100 de persoane care suferă de anxietate și depresie, tot prin intermediul Internetului. Cele două programe sunt unice în România și au fost lansate, astăzi, la Timișoara.

Bogdan Tulbure, psiholog și lector în cadrul Departamentului de Psihologie al UVT, atrage atenția asupra riscurilor la care se supun persoanele care sunt perfecționiste. „Un perfecționist este o persoană care tinde să aibă niște standarde foarte înalte, dar nu neapărat înălțimea standardelor este cea mai importantă, ci faptul că aceste standarde sunt rigide. În momentul în care el nu-și atinge standardul, nu ajunge acolo unde a vrut și sarcina pe care a făcut-o nu este perfectă, atunci simte că nu e valoros, că a greșit, că nu este suficient de competent. Acest lucru tinde să genereze o stare emoțională de tensiune, persoana tinde să dezvolte chiar și alte tulburări, cum ar fi insomnia sau gânduri obsesive, caută să repete până când face foarte bine lucrurile respective”, explică psihologul timișorean.

Bogdan Tulbure spune că, prin intermediul programului „Aproape perfect”, care va dura 45 de zile, cei nouă psihologi care vor interacționa cu persoanele perfecționiste își propun să le determine să-și conștientizeze standardele pe care le au.


„Vrem să încurajăm performanța, dar într-un mod sănătos”, atrage atenția psihologul.

program perfectionism

În ceea ce privește programul de psihoterapie a anxietății și depresiei, acesta va avea o durată de nouă săptămâni, fiind implicați 14 psihologi care vor face terapie gratuit cu 100 de persoane. „Dorim să îi ajutăm pe oameni să accepte faptul că trăiesc anumite emoții, să nu mai fugă de ele. Ulterior, chiar îi încurajăm să se expună la situațiile de care se tem. Dacă persoana se teme să vorbească în public, va reuși să se vindece de lucrul acesta tocmai prin faptul că vorbește în public”, explică Bogdan Tulbure.

Psihologul timișorean crede că cele două programe vor avea succes, asta pentru că oamenii sunt mai deschiși să vorbească online despre problemele pe care le au. Mai mult, interacțiunea dintre terapeut și client nu se va realiza de tip Skype, ci similară comunicării pe e-mail. În ultima perioadă, alte trei programe de acest gen au fost lansate la Timișoara. Rata de recuperare a celor care au beneficiat de terapii online a fost de 50%.

Persoanele interesate se pot înscrie la cele două programe AICI și AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.