Președintele Alianței Sindicatelor din Timiș, Aurel Mihuț, despre dosarul motorinei furate din...

Președintele Alianței Sindicatelor din Timiș, Aurel Mihuț, despre dosarul motorinei furate din depoul de locomotive de la Timișoara: „Un fenomen bine organizat” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
aurel mihut
Prof. univ. Aurel Mihuț, președintele Alianței Sindicatelor din Timiș. Foto: Adrian Pîclișan

„O pată pe imaginea sindicalistului” – asta crede Aurel Mihuț, președintele Alianței Sindicatelor din Timiș, că se va întâmpla după scandalul furtului de motorină din depoul de locomotive din Timișoara. Vă reamintim că, în această dimineață, a avut loc o operațiune fără precedent a DIICOT, la depoul de locomotive din Timișoara, dar și la alte 43 de adrese, fiind vizate mai multe persoane suspectate că de ani de zile fură combustibil de la CFR. Printre suspecți se numără și Ioan Boloș, liderul Sindicatului Mecanicilor de Locomotivă Timișoara, dar și mai mulți membri de sindicat. Prejudiciul estimat este de peste un milion de euro.

Prezent în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, Aurel Mihuț a precizat că ceea ce s-a întâmplat la depoul de locomotive din Timișoara reprezintă „un fenomen bine organizat, din această organizație făceau parte toți cei care se loveau de combustibil. Este clar că cei care au încălcat legea trebuie să plătească, să răspundă pentru ce au făcut. Se întâmplă multe infracțiuni, multe și din lipsa banilor, legea salarizării este în impas la ora actuală”.


De asemenea, sindicalistul le-a bătut obrazul demnitarilor, care „și-au dat salarii, pensii speciale, trăiesc ca în paradis, iar cei de jos trăiesc destul de mizerabil”, însă moderatorul emisiunii i-a atras atenția că mecanicii de locomotivă nu au salarii chiar mici.

Aurel Mihuț consideră că, în ultimii ani, liderii de sindicat nu au mai organizat mișcări sindicale și nu s-au mai ocupat de problemele sindicaliștilor. „Mișcarea sindicală în România este frumoasă, sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Numărul membrilor de sindicat a scăzut dramatic, membrul de sindicat nu e cu adevărat membru. Cei care sunt în organizații sindicale o fac mai mult pentru a primi de Paști sau de Crăciun câte un pachet și astfel de facilități. Când e vorba de acțiuni sindicale, nu se implică. E o realitate. Pentru ce se întâmplă vinovați sunt liderii, în primul rând, și apoi membrii de sindicat”, crede președintele Alianței Sindicatelor din Timiș.

Aurel Mihuț mai spune că ceea ce s-a întâmplat la depoul de locomotive din Timișoara este și datorită „mentalității românului”, care este nemulțumit de modul de trai, dar nu se luptă pentru a schimba acest lucru. „Este important să fie recuperat și prejudiciul creat. Ne interesează ca oamenii aceia să facă pușcărie sau să fie recuperați banii furați? Cred că dacă DIICOT continuă așa cum a început, cei tentați să fac asemenea fapte se vor speria. Dar trebuie venit cu o măsură de a recupera pagubele create. Sunt mulți care se gândesc că fură, stau o perioadă scurtă la pușcărie și rămân cu banii. Unii trăiesc în pușcărie ca și cum au trăit afară, au până și femei la dispoziție”, mai consideră președintele Alianței Sindicatelor din Timiș.

Aurel Mihuț este de părere că cei care lucrează în depoul de locomotive din Timișoara nu vor mai avea curaj să fure de acum înainte, după cele întâmplate astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.