Candidatul M10 la primărie, răspuns DUR la nota internă a lui Robu:...

Candidatul M10 la primărie, răspuns DUR la nota internă a lui Robu: „Timișoara se conduce pe Facebook”. Ce supriză îi pregătește PMP primarului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

cociobea boruga2Nota internă halucinantă semnată de primarul Nicolae Robu, prin care interzice strângerea de semnături pentru alegeri în centrul istoric, a fost aspru comentată la emisiunea PRESSALERT LIVE. Adrian Borugă, candidatul M10, a spus că partidul său ia în considerare inclusiv plângerea penală. Celălalt invitat din această seară, Sorin Cociobea, de la PMP Timiș, consideră că nota edilului șef e egală cu zero și trebuie ignorată de toată lumea. Dar nu exclude complet ajungerea la aceeași măsură.

”Am avut parte de ce era de drept al nostru, să ieșim în stradă și să cerem semnături iar acum nu mai avem acest drept, pentru că aseară domnul Robu s-a hotărât că nu e în regulă și s-ar putea să-l deranjăm. Cineva a luat o decizie, a comunicat-o seara pe Facebook. După cum știm Timișoara se conduce pe Facebook. Iar a doua zi s-a făcut o notă internă care a fost asumată de o comisie, în baza căreia ni s-a interzis nouă să ieșim în zonele aglomerate, pentru a strânge semnături pentru alegerile locale. Automat suntem împiedicați, mergem pe stradă și vedem că cetățenii nu știu că avem nevoie de 1%, aproxmativ 3.200 de semnături pentru a putea depune liste la alegeri locale și a candida la funcția de primar”, a spus Adrian Borugă, candidatul M10 la primărie.

Acesta a venit în studioul HDV cu documente care arată schimbarea bruscă de optică a primarului Nicolae Robu: un document reprezintă aprobarea Comisiei de adunări publice, datat în 25 martie 2016, prin care se dă aviz pozitiv pentru M10 pe strada Mărășești, semnat chiar de primarul Nicolae Robu. Și un al doilea document, emis azi, în care se dă un nou aviz, cu excepția mai multor străzi, inclusiv Mărășești. ”Unde era absolut legal să strângi semnături. Unde nu s-a întâmplat nimic grav, nu a fost vreun protest al cetățenilor… De aceea am acest tricou cu: Timișoara nu este Coreea de Nord, pentru că Nicolae Robu face cum dorește”, a remarcat moderatorul Dragoș Boța.

Întrebat de ce PMP Timiș nu a reacționat, Sorin Cociobea a fost direct: ”Aș vrea să-l întreb pe Nicolae Robu și colegii de la M10 și nu numai. Ne interesează pe noi o astfel de notă internă, are vreo valoare în fața legii”.


”Chiar așa, ne adunăm împotriva lui Nicolae Robu și nu putem face nimic, omul are o problemă de cult al personalității, are o problemă de narcisism. Cred că a luat decizia asta după ce a fost părăsit de toți consilierii, Marian Vasile a plecat și el în concediu, s-a lămurit și omul acela. Avem o lege care spune că se strâng semnături, nu dă norme, că ar lăsa la dispoziția primarului. Trebuie să mergem să ne facem toți treaba, nu trebuie să băgăm în seamă o astfel de tâmpenie făcută de Nicolae Robu”, a declarat Cociobea. Acesta i-a mai mărturisit moderatorului că ”credeam că e o glumă, dar aveți dreptate cu tricoul acela. Dumnealui a rămas cu sechele de pe vremea lui Ceaușescu…”.

Adrian Borugă nu crede că problema poate fi ignorată, căci Nicolae Robu poate ”să trimită pe acei cetățeni, de la Poliția locală, și să ne certăm cu ei pe lege”. Președintele interimar M10 a citat din Legea privind administrația publică locale pentru a arăta că nota primarului nu poate sta în picioare: ”În legea 215 pe 2001, art. 68 spune: în exercitarea atribuțiilor sale primarul emite dispoziții, cu caracter normativ sau individual, devin executorii după ce au fost făcute publice sau după ce au fost comunicate persoanelor interesate după caz. Aducerea la cunoștință publică cu caracter normativ se face în termen de cinci zile de la data comunicării oficiale către prefect. Deci mai e o problemă”, a concluzionat Borugă.

Sorin Cociobea se bazează pe faptul că ”o notă internă e valabilă doar în cadrul primăriei. Nu poate fi transformată în lege publică. E clară intenția domnului primar, frica îl împinge să facă astfel de chestii… Degeaba ne aflăm în Timișoara. În patru ani de zile el nu a făcut un obiectiv personal. A transformat echipa ACS în jucăria proprie, la fel și PNL și oamenii din jurul său, la fel și orașul… Eu am în mână legea electorală, nu cred că poate veni cineva să-mi dea amenzi de nebun pe o notă internă”.

Amenințare cu plângerea penală

Reprezentantul M10 spune că partidul său va acționa pe toate căile împotriva notei primarului, inclusiv o plângere penală la adresa lui Nicolae Robu. ”Noi suntem și mici și la început. Noi suntem cei mai loviți de acest aspect. De aceea am și reacționat primii în presă. Mâine dimineață această hotărâre va fi constestată la Primărie și Prefectură. Iar colegii noștri avocați de carieră analizează, lucrează la această oră, nu știu ce răspuns îmi vor da acum, dacă mergem și pe calea plângerii penale”, a conchis Adrian Borugă.

În încheierea Sorin Cociobea spune că PMP va rămâne pe poziții. ”PMP era pregătit și cu altă metodă, dar vom ieși să strângem semnături. El ne sfidează pe noi cu astfel de acte… În cazul în care se face un alt abuz, pe ăsta nu îl bag în seamă. Dacă domnul Robu își trimite discipolii sau pe cine trimite…. Atunci vom face plângere penală direct”, a subliniat și Cociobea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.