Centrul de Excelență Timișoara, cel mai tare la turneul internațional de acasă....

Centrul de Excelență Timișoara, cel mai tare la turneul internațional de acasă. Echipa ”Tricolor11” de pe Bega s-a impus la penalty-uri în finala cu Osijek. Vezi superlativele competiției GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Tim Osijek (69)

”Tricolor11” Timișoara s-a impus azi în finala de pe ”Știința” contra selecționatei orașului Osijek, revelația turneului internațional organizat în Banat. Jucătorii cu origini locale au avut un rol important și în succesul obținut în urma loviturilor de departajare, scor 6-4, după ce la expirarea timpului regulamentar de joc rezultatul era egal: 1-1.

După un 3-0 clar cu Steaua Roșie, echipa Centrului de Excelență FRF din Timișoara cedase ieri, scor 0-1, în fața Academiei ”Dănuț Coman” din Pitești, dar tot au obținut biletul pentru finala mare. Azi s-au mai desfășurat jocurile pentru locurile 5-6: Steaua Roșie Belgrad – Vojvodina Novi Sad 3-1; și finala mică dintre ”Dănuț Coman” Pitești și ”Tricolor11” Tg. Mureș, adjudecată de argeșeni cu 2-1.

”Tricolor11” Timișoara a început destul de crispat jocul cu soldia selecționată din Osijek, Câștigătoarea grupei B a dat primul semnal periculos după un început fără ocazii. În minutul 28 Stupar a trimis puternic cu capul, dar Dobre a avut răspuns. După pauză croații au suferit o eliminare, dar Bosak a fost înlocuit cu un coleg, turneul având până la urmă caracter pregătitor. După acest incident Osijekul s-a avântat în atac și a deschis scorul prin același Antonio Stupar, care a înscris din apropierea porții în urma unei lovituri de colț. Era minutul 39 (9 al reprizei secunde), când echipa Centrului s-a trezit instant și a egalat la faza imediat următoare. Tot după un corner din partea stângă, alt Antonio, Manolache, a deviat cu capul pe lângă goalkeeperul croat. La 1-1 echipa în ”galben” a fost mai curajoasă și putea înscrie prin Șimândan în minutul 45, dar s-a ajuns la lovituri de la 11 metri.

Toți componenții ”Tricolor11” Timișoara au marcat de la punctul cu var, mai mult, după ratarea lui Fruki, lovitura decisivă pentru 5-3 la penalty-uri a fost transformată de Raul Popa, fundaș provenit de la ACS Poli.

Loviturile de la 11 metri:

1-0 Manolache (Tricolor11 Timișoara), 1-1 Brekalo (Osijek), 2-1 Casian, 2-2 Brezinsak, 3-2 Onișa, 3-2 Fruki ratare, 4-2 Șimăndan, 4-3 Hanuliak, 5-3 R. Popa.

”Tricolor11” Timișoara: Dobre – Jurj, Țiereanu (cpt.), Giosu, R. Popa – Lazăr, Manolache, Casian – Trip, Onișa, Chera. Au mai intrat: Șimăndan, Bodea, Deta și Bodea.

Selecționata Osijek: Dubrovic – Brezinsak, Vidanec, Barisic (cpt.), Pedic – Bosak – Benic, Fruki, Hanuliak, Vladic – Stupar. Au mai intrat: Tiborcz, Cvetkovic, Feher și Brekalo.

”Belo”, vedetă și pentru sârbi

La final toate echipele participante au fost premiate.


Echipa din Novi Sad a primit și Trofeul fair-play. La distincții individuale: Antonio Stupar de la Selecționata Osijek a primit premiul pentru golgheterul turneului, Ovidiu Horșia, ”Tricolor11 Tg. Mureș, pentru cel mai tehnic jucător iar Ștefan Dobre, ”Tricolor11” Timișoara, a fost desemnat cel mai bun portar. Cupele au venit și din mâinile lui Miodrag Belodedici, vedetă și în fotbalul ex-iugoslav, Marcel Pușcaș și Călin Rosenblum. ”Belo”, fost fundaș al Stelei Roșii, împreună cu care a câștigat Cupa Campionilor, a fost mereu solicitat la fotografii și de către vizitatorii din Novi Sad și Belgrad.

”A fost un turneu reușit, au fost trei meciuri foarte bune pentru noi. Primul meci cu Steaua Roșie a fost chiar cel mai bun meci al nostru. În al doilea am folosit mai mulți jucători, era normal să fac asta. Acum, în al treilea meci, de asemenea, puteam câștiga în timpul regulamentar de joc, dar e bine și așa. Nu ne-a interesat să câștigăm acest turneu, important a fost să acumulăm. Faptul că am jucat cu o echipă precum cea din Belgrad, faptul că am jucat cu Dani Coman, o echipă foarte bună și-i felicit, mi-a plăcut foarte mult. Ne-am testat potențialul la momentul actual și la final pot să concluzionez că suntem pe un drum foarte bun”, a declarat la final Adrian Văsâi, antrenorul principal al echipei Centrului de Excelență Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.