Un notar şi alte patru persoane, trimise în judecată de DNA pentru...

Un notar şi alte patru persoane, trimise în judecată de DNA pentru înstrăinarea ilegală a terenurilor composesoratelor. Ce prejudiciu ENORM au produs

0
DISTRIBUIȚI

dna

Un notar şi alte patru persoane au fost trimise în judecată de DNA Timişoara pentru mai multe fapte de corupţie.

Faptele au fost comise în perioada 2008 – 2009, când Vlai Adrian, în calitate de notar public, prin încălcarea dispozițiilor legii fondului funciar a conceput şi redactat încheierile de autentificare a unui număr de trei contracte de schimb, semnate de Petrişor Nicole Traian, Igna Floare şi Cociuba Ortenzia, membri în conducerea Asociației Composesoratului Foștilor Coloniști din Ineu – Traian, jud. Arad, prin care s-au înstrăinat, din patrimoniul composesoratului, în total 181,4 hectare de pășune/teren neagricol. Aceste suprafețe de teren au ajuns în patrimoniul unor terțe persoane fizice care nu aveau calitate de membri/asociați în cadrul acelei forme asociative de proprietate. Ulterior, persoanele respective au vândut suprafața de teren unei societăți comerciale.

De asemenea, la data de 30 aprilie 2009, inculpatul Vlai Adrian, în aceeași calitate, prin încălcarea acelorași dispoziții legale, a conceput și redactat încheierea de autentificare aferentă unui contract de vânzare-cumpărare, semnat și de inculpații Iercan Ioan și Igna Floare, președinte la data faptelor al Asociației Composesoratul Foștilor Urbarialiști Răpsig, jud.


Arad, prin care s-a înstrăinat din patrimoniul Composesoratului Foștilor Urbarialiști Răpsig suprafața de 199,8 ha de pășune în patrimoniul acelorași persoane fizice care nu aveau vreo calitate de membru/asociaţi în cadrul formei asociative de proprietate. Și de această dată, persoanele respective au vândut suprafața de teren unei societăți comerciale.

Toate persoanele menționate mai sus au fost trimise în judecată pentru abuz în serviciu sau complictate la abuz în serviciu, „capul răutăților” fiind notarul Vlai Adrian, care a încercat să dea o aparență de legalitate înstrăinării patrimoniului inalienabil al celor două composesorate modificând, prin întocmirea de înscrisuri false, statutul și actul constitutiv al respectivelor asociații.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Iercan Ioan, Igna Floare, Cociuba Ortenzia, Petrişor Nicolae Traian și Vlai Adrian.

Prejudicul total adus celor două composesorate, prin înstrăinarea terenurilor și pierderea unor subvenții care ar fi putut fi încasate de la APIA, se ridică la aproximativ 1 milion de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.