Ciprian Jichici, la PRESSALERT LIVE: „Nicolae Robu fuge de asumarea răspunderii”. Ce...

Ciprian Jichici, la PRESSALERT LIVE: „Nicolae Robu fuge de asumarea răspunderii”. Ce s-ar putea întâmpla în PNL dacă Alin Popoviciu ajunge președintele CJ Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ciprian jichici (4)

Ciprian Jichici, care și-a dat demisia anul trecut din funcția de consilier local PNL, l-a criticat pe primarul Nicolae Robu, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE pentru modul în care se comportă. Astfel, fostul penelist spune că subiectul legat de scandalul RETIM îl „uimește. Înțeleg din ce în ce mai greu acțiunile lui Nicolae Robu și această insistență de a băga pe gâtul Consiliului Local Timișoara o serie de chestiuni care, privite din orice unghi, ridică semne destul de serioase de întrebare. Nicolae Robu are un talent extraordinar de a duce lucrurile într-o zonă fără ieșire, insistând pe direcții ce sfidează uneori logica”.

Ciprian Jichici îi bate obrazul lui Nicolae Robu, după ce Curtea de Conturi a stabilit că finanțarea pentru ACS Poli s-a făcut ilegal de către municipalitate. „Domnia sa le-a spus consilierilor locali să voteze acordarea finanțării pentru că totul e legal, dar lucrurile au luat o altă turnură. Atunci, domnia sa a luat cartoful fierbinte și l-a aruncat în brațele CLT fără niciun fel de jenă, a spus că CLT a votat. Este vorba de o fugă, de o lipsă de asumare, până la urmă”, crede Ciprian Jichici.

Fostul consilier local PNL spune că au existat episoade și în PNL Timiș când Nicolae Robu s-a purtat în acest mod, ultimul s-a petrecut recent, când acesta a vrut ca Marian Vasile să fie candidatul partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș.


„Nicolae Robu a realizat un plan elaborat de a-l transforma pe protejatul domniei sale, Marian Vasile, în candidat la CJ Timiș, dar nu i-a reușit. Este un alt exemplu care arată cum domnia sa fuge de asumarea răspunderii și responsabilității alegerilor pe care le face. Am discutat cu foarte mulți membri PNL care se arată extraordinar de deranjați de această abordare”, a precizat Ciprian Jichici.

În cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, fostul penelist l-a caracterizat, în câteva cuvinte, pe Marian Vasile ca fiind „un om tânăr în politica românească, așa-zisa speranță, dar care profesional nu are niciun fel de merit. Este tipul de om propulsat în funcții fără a avea în spate realizări. Dacă mentorul dispare, să spunem că mâine dimineață Nicolae Robu se trezește, are un moment inspirat și decide să facă doar muzică sau poezie, toate aceste personaje dispar peste noapte”.

Ciprian Jichici mai crede că în următorii cinci ani nu se va mișca nimic în interiorul PNL Timișoara, cu o mică excepție. Dacă Alin Popoviciu ajunge președinte al CJ Timiș, atunci există șanse ca în 2017 să se dea „o luptă spectaculoasă în partid. Culmea, sună ușor ironic, dar Alin Popoviciu s-ar putea să reprezinte călcâiul lui Ahile pentru Nicolae Robu”. De asemenea, Ciprian Jichici crede că Alin Popoviciu are o șansă reală să devină președinte al CJ Timiș.

„Nu cred că Nicolae Robu a băgat bani în buzunar, că este un personaj politic corupt, dar domnia sa are un talent de a intra în tot felul de situații. Mi-aș dori ca primarul Timișoarei să evite să-și petreacă concediile cu diferiți oameni de afaceri. Nicolae Robu este un destul de slab comunicator și asta îl aduce în asemenea situații absurde, fără ieșire. Nu știu cât de legale sau de nelegate sunt, dar nasc suspiciuni întemeiate”, a mai precizat Ciprian Jichici. Fostul consilier local mai consideră că Timișoara are o problemă în ceea ce privește lipsa unei dezbateri publice, a unui dialog civilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.