Confesiunea şpăgarului Ghiorghioni în faţa instanţei: „De un an nu mai produc”....

Confesiunea şpăgarului Ghiorghioni în faţa instanţei: „De un an nu mai produc”. Cum a combătut Frunzăverde DNA-ul

0
DISTRIBUIȚI

ionesie ghiorghioni catuse dna

Curtea de Apel Timişoara a judecat, astăzi, primul termen al apelului declarat în dosarul DNA în care Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, şi Ionesie Ghiorghioni, fostul său vicepreşedinte, au fost condamnaţi în dosarul influenţării votului de la alegerile prezidenţiale. Vă reamintim, DNA i-a interceptat pe cei doi când discutau cum să-i determine pe primari să adune cât mai multe voturi pentru Klaus Iohanis.

Adus în cătuşe din penitenciar, unde-şi ispăşeşte condamnarea pentru fapte de corupţie, Ghiorghioni a susţinut în faţa instanţei că „îmi pare rău că vă vorbesc din această postură.


Nu consider că am săvârşit vreo infracţiune. A fost o campanie electorală normală, cum se face”. După ce a explicat că maşina de serviciu era condusă şi de alţi doi şoferi decât cel de la consiliul judeţean „cu care aveam altfel de legături”, Ghiorghioni s-a plâns de amenda de 7.000 lei primită în primă instanţă pentru fals sub semnătură privată. „Cum nu mai produc de un an, sunt unde sunt, nu e o sumă de ici de colo aceşti 7.000 lei”.

Sorin Frunzăverde s-a declarat de asemenea nevinovat şi a afirmat că nu avea ce foloase să obţină în plan politic dacă aduna mai multe voturi pentru Iohannis. „Se spune în fals că aş fi putut ocupa funcţia de preşedinte al PNL după vacantare. Vacantarea s-a produs, au fost alegeri, nu am participat şi din 18 decembrie 2014 PNL are alt preşedinte. Nu m-a interesat acea funcţie. Nu mai aveam nevoie de nicio consolidare nici în interiorul PNL, unde eram ales până în 2017 vicpreşedinte, nici la consiliul judeţean. Vă rog să mă achitaţi”, a susţinut Frunzăverde.

Avocaţii au solicitat ca DNA să comunice dacă supravegherea tehnică în acest dosar s-a făcut şi cu ajutorul SRI deoarece apar în documente şi trimiteri la SRI Caraş Severin chiar dacă Serviciul Tehnnic al DNA a fost cel delegat să pună în executare mandatele de interceptare de la judecător. Următorul termen a fost stabilit pentru 11 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.