„Copiii se nasc geniali, dar sistemul de învățământ românesc îi zăpăcește”. Revoluția...

„Copiii se nasc geniali, dar sistemul de învățământ românesc îi zăpăcește”. Revoluția educațională, dezbătută la Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

hella education day3

Specialiști în educație din România și din străinătate și-au dat întâlnire, ieri, la Timișoara pentru a discuta despre revoluționarea educației. La evenimentul organizat de Hella România, furnizor pentru industria automotive globală, la Universitatea de Vest, a participat și un renumit speaker internațional de origine indiană, care le-a vorbit celor prezenți despre procesul de învățare și despre cum cititul, scrisul sau aritmetica nu mai sunt actuale.

„Am aflat câteva lucruri foarte importante din experimentele mele, Hole in the Wall și SOLE (Self Organised Learning Environment).


Copiii în grupuri nesupravegheate pot învăţa singuri, absența profesorului fiind o unealtă pedagogică. Prezenţa unui mediator poate accelera procesul de învăţare. Consider că cele trei baze ale educaţiei, cititul, scrisul şi aritmetica nu mai sunt actuale. Ele ar trebui subsumate înțelegerii, comunicării, respectiv computerizării”, a declarat speaker-ul Sugata Mitra, profesor la Universitatea Newcastle din Marea Britanie, la conferința „Hella Driving Education Day”.

De asemenea, specialiștii prezenți au abordat problema educației din diferite unghiuri. Astfel, Diana Andone a vorbit despre educația deschisă în România, Marian Staș despre schimbarea paradigmei la români, Florian Colceag despre șocul viitorului în educație, Sorin Ionescu a abordat problema miturilor școlii românești, iar Sebastian Burduja a împărtăşit din experienţele lui la Stanford și la Harvard University.

„Copiii se nasc geniali, dar sistemul de învățământ românesc îi zăpăcește”, consideră Florian Colceag, un militant al educației alternative. La eveniment s-au înscris o mie de persoane, însă doar 450 au fost selectate să participe. Este vorba de profesori, formatori, ONG-uri, studenți și părinți. Restul persoanelor interesate de educație au putut urmări evenimentul de acasă prin live-streaming.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.