Fostul patron al Astra Vagoane și ICIM Arad, ridicat de DIICOT într-un...

Fostul patron al Astra Vagoane și ICIM Arad, ridicat de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală. La ce sumă a fost estimat prejudiciul

0
DISTRIBUIȚI
cristian burci stirileprotv
Cristian Burci. Sursa foto: stirileprotv.ro

Cristian Burci, cunoscut om de afaceri patronul unor foste afaceri de succes din vestul țării (cum ar fi fabrica de vagoane Astra Arad sau ICIM Arad), a fost săltat de DIICOT, miercuri dimineață. El este acuzat de evaziune fiscală într-un dosar instrumenetat de biroul teritorial Olt al DIICOT.

Ce prejudiciu a adus omul de afaceri Cristian Burci statului român

Potrivit anchetatorilor, Burci va fi dus la audieri la Slatina, acolo unde își are sediul firma prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 8 milioane de euro.

Din actele de urmărire penală rezultă că, începând cu 2006, grupul de criminalitate organizată condus de Cristian Burci a acționat „prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive”. Prejudiciul creat firmei SC Romvag SA Caracal prin abuz în serviciu și delapidare este în valoare de 7.099.000 euro și 3.811.756 lei.

În aceeași perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane și societăți la care dețineau acțiuni sau erau deținute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului au reușit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracțiuni, în cuantum de 18.099.000 euro și 3.811.756 lei.

Sursele judiciare citate de Agerpres au mai declarat că în acest dosar se efectuează cercetări față de 9 suspecți, printre care se află patronul cotidianului Adevărul, Cristian Burci, și Denisa Turcu — fost administrator special la Adevărul Holding, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată și instigare la evaziune fiscală.

ICIM Arad se află acum sub administrare judiciară.


Omul de afaceri mai deține ziarul Adevărul şi Prima TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.