Cu buget nedeterminat şi listă incompletă de evenimente, Timişoara va deveni Capitala...

Cu buget nedeterminat şi listă incompletă de evenimente, Timişoara va deveni Capitala Tineretului 2016

0
DISTRIBUIȚI

DNA LA PRIMARIE07_robu (4)

În 2016 Timișoara va fi Capitala Tineretului din România. Deși anunțul a fost făcut în urmă cu mai multe luni de primarul Nicolae Robu, programul evenimentelor nu a fost încă stabilit. Mai mult, nici bugetul evenimentelor nu este încă cunoscut.

Astăzi, în cadrul unei conferințe susținute la Primăria Timișoara, alături de reprezentanții unei bănci, în calitate de sponsor principal al evenimentelor, primarul Nicolae Robu a declarat că „nu vreau să vin aici cu exemple acum, vreau să mă limitez la ceea ce vrem să facem în 2016 în acest parteneriat. Vom avea un cadru conceput astfel încât în cadrul lui să putem avea manifestări cu tineri şi dedicate tinerilor.


Şi vom avea o serie bogată de astfel de manifestări. Am generat iniţiativa de a avea o zi a tinerilor Timişoarei şi asta se va întâmpla în 23 aprilie, o zi a studenţilor Timişoarei şi asta se va întâmpla în 27 mai. Ambele vor face parte din agenda programului Timişoara Capitală a Tineretului 2016. Şi în aceste zile care vor fi un omagiu adus tinerilor Timişoarei şi în anii următori vom desfăşura o serie de evenimente care sunt gustate de către şi pentru tineri, dar accesul la tot ce se va întâmpla pe agenda acestui proiect va fi liber pentru toţi cetăţenii oraşului nostru, de orice vârstă. Am mărit bugetul pentru proiecte de tineret de 2,5 ori, mai bine zis era 400.000 şi acuma îl avem de un milion. Am mărit bugetul pentru proiecte culturale, iar tinerii au acces şi la proiectele culturale”.

Reprezentanţii băncii au subliniat că este nevoie ca autoritățile locale să investească în viitorul tinerilor și au promis că Timișoara va avea evenimente pentru tineret cel puțin la fel de multe câte au fost în Cluj, care anul trecut a deţinut acelaşi titlu. Din programul care încă nu este finalizat nu lipsesc manifestări sportive, acţiuni de promovare a tinerilor sau aducerea unor oferte de locuri de muncă. Coordonator al evenimentelor este Fundația Județeană pentru Tineret Timiș. În vreme ce banca va dona cateva sute de mii de euro, constribuția prinăriei nu este încă cunoscută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.