Cu DOAR 29 de blocuri reabilitate din 50, Robu încearcă să îi...

Cu DOAR 29 de blocuri reabilitate din 50, Robu încearcă să îi păcălească pe timișoreni. Ce informaţie ascunde despre fondurile europene din proiect

0
DISTRIBUIȚI

bloc sagului

50 de blocuri reabilitate cu bani europeni, contribuţie de la guvern şi contribuţie din partea proprietarilor, în funcţie de venituri – aceasta era ţinta proiectului de reabilitare termică a blocurilor din Timişoara, care ar fi trebuit finalizat până la sfârşitul anului trecut, pentru ca absorbţia fondurilor europene în valoare de 44 de milioane de lei să fie completă. Până acum însă, doar 60% din blocurile incluse în proiect au fost finalizate.

Prezent astăzi la recepţia unui bloc situat în Calea Şagului, primarul Nicolae Robu a declarat că “suntem în momentul de faţă într-un stadiu aş zice mulţumitor, nu unul care să ne încânte, dar mulţumitor, având în verdere cât de greu a fost să implementăm aceste proiecte.


Acest stadiu înseamnă 29 de blocuri din cele 50 deja recepţionate şi acum în recepţionăm pe al treizecilea. Mai sunt două blocuri la care recepţia a fost amânată pentru diverse moive, 18 blocuri în curs de finalizare, dar toate cu toate şansele de finalizare în termen, până în 30 iunie pentru că atunci este termenul final şi mai avem un bloc care a fost retras pentru că atunci când s-au început lucrările s-a constatat că mai sunt necesare lucrări de consolidare. Proiectul nu a prevăzut şi lucrări de consolidare, dar când s-a constatat că era nevoie de aşa ceva evident că nu s-a putut merge mai departe cu schimbarea de tâmplărie şi cu aplicarea de polistiren”. Nu mai puţin de 2.379 de apartamente vor beneficia de lucrările de reabilitare. Deocamdată primarul Nicolae Robu nu a putut avansa o sumă finală care va fi alocată pentru proiectul respectiv de la bugetul local. Un lucru este însă cert, până anul trecut, valoarea fondurilor alocate din banii municipalităţii pentru lucrările neeligibile legate de reabilitarea termică a blocurilor se ridica la suma de şapte milioane de lei.

Vă reamintim că reabilitarea cu fonduri europene a fost un proces problematic din cauza faptului că lucrările de proiectare au fost atribuite de PNL unei firme de partid, care ulterior a acţionat municipalitatea în instanţă pentru a primi mai mulţi bani decât prevedea contractul iniţial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.