Dan Idolu la PRESSALERT LIVE: „Am înființat poliție navală în Timișoara și...

Dan Idolu la PRESSALERT LIVE: „Am înființat poliție navală în Timișoara și noi nu avem bărci”. Cum a reapărut obsesia de a avea metrou în planurile lui Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI
dan idolu la emisiune 1
Dan Idolu la PRESSALERT LIVE

Directorul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” a abordat în emisiunea PRESSALERT LIVE problema circulației și transportului din Timișoara. Dan Idolu a ținut să remarce o situație hilară aprobată în consiliul local: un oraș fără port și doar cu câteva ambarcațiuni, majoritatea de agrement, beneficiază de poliție navală, în condițiile în care au sosit doar două „vaporette” pentru proiectul de transport în comun pe Bega, acestea fiind garate în curtea depoului RATT.

Dan Idolu consideră că în „pre-campanie” actuala administrație se întrece doar în promisiuni legate de problemele adevărate ale Timișoara. „Nu ne-am săturat de aglomerația asta infernală pe străzi? Eu trec zilnic prin zona Girocului, oamenii chiar nu au unde să parcheze. Nu sunt locuri de parcare, între blocuri, nu s-au găsit soluții. Acum, cu o lună înainte de campanie spunem că realizăm parcări, în Oituz, nu știu unde, acum găsim locuințe pentru tineri… Vom verifica dacă sunt reale, că s-au găsit 50. Eu nu cred că populația poate fi păcălită. Sunt multe promisiuni care nu s-au realizat… Nici măcar proiectul de reabilitare a malurilor Begăi, achiziția de vaporetto trebuia încheată în 31 decembrie, au venit două și nu le poți folosi.


Dacă vrei să fii canal navigabil trebuie port, așa spune legea, trebuie să nu fie obstacole pe 20 metri de la mal. Ce facem? Dărâmâm pomii, Parcul Copiilor? Niște aberații, bine că avem poliție navală. Împotriva votului PSD am înființat poliție navală în Timișoara, noi nu avem bărci, în loc să avem poliție eficientă în cartiere”, a explicat Dan Idolu. Directorul AIT a subliniat că implementarea proiectului portuar ar duce și la dispariția activităților de agrement pe canalul Bega.

„Primul lucru pe care-l voi solicita în CL e numirea pe post a șefului poliției locale, nu poți să-l ții pe acest șef interimar, Cojan, cu prelungire din trei în trei luni, ca să-l șantajezi, zicea domnul Robu ce lejer și eficient e, uite că tot îi dă din trei în trei luni și nu face ce vrea”, a precizat Idolu.

Metroul, din nou „în cărți”

Dan Idolu a atras atenția și asupra strategiei fanteziste de dezvoltare prevăzută pentru Timișoara. Consilierul local PSD a subliniat că pentru administrața Nicolae Robu a revenit în actualitate metroul, deși toate calculele pentru un proiect de asemenea anvergură dau cu virgulă.

„200 de metri sub pământ e motiv de fală? Avem proiecte care sunt soluții reale de valoare pentru Timișoara, pentru calea ferată. Există redactată «Strategia intergrată de dezvoltare urbană pe polul de crește Timișoara 2016-2020». În iunie se preia mandatul, trec patru ani, știți câte proiecte sunt? Noaptea minții, Primăria promovează 360 de proiecte, fără să fie trecută valoarea. La cele trecute sunt 3,1 miliarde de euro, cine crede că se pot realiza, când bugetul orașului e de 300 milioane? Sigur vor fi proiecte europene, dar trebuie cotă de finanțare… aceasta e strategia haotică de dezvoltare. Pe mine m-a interesat zona transporturilor, acolo am făcut observații. Inclusiv metroul era trecut din nou, cu obstinație. Sfătuitorii i-au spus că e imposibil, s-a trecut la termenul de cale ferată subterană, dar s-a întors la metrou”, a mai spus Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.