DETERMINAȚI pentru Europa: Timișoara Saracens merge cu gândul la victorie și în...

DETERMINAȚI pentru Europa: Timișoara Saracens merge cu gândul la victorie și în Italia. Cum au ratat bănățenii organizarea finalei Cupei României

0
DISTRIBUIȚI

tim calvisano (4)

Timișoara Saracens se pregătește intens pentru manșa secundă a duelului cu italienii de la Calvisano. După succesul la 13 puncte diferență din tur, bănățenii nu pot fi relaxați și se gândesc la marea șansă de a fi mai aproape de elita rugby-ului european: calificarea în grupele Challenge Cup. Meciul decisiv din deplasare va fi sâmbătă, dar din păcate pentru fanii timișoreni nu va fi televizat.

RCM s-a impus cu 36-23 pe ”Dan Păltinișanu”, diferența putea fi mai mare, italienii recuperând puncte pe final. ”E cel mai important meci al nostru, va porni de la 0-0, nu vreau să avem în minte avantajul de pe teren propriu. Avem obiectiv victoria și calificarea. Mergem la Calvisano să facem un joc mai bun ca în tur, mă aștept să fim mai focusați și atenți. Am oprit prea devreme motoarele, în minutul 60. Trebuie să facem un joc bun, care să ne dea speranțe și pentru grupele Challenge Cup. E un meci care trebuie să arate adevărata valoare a echipei”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele lui Timișoara Saracens. ”Sper să realizăm ce nu a reușit Baia Mare anul trecut, să aducem rugby-ul românesc acolo sus, să jucăm cu echipe din Anglia și Franța”, a precizat Filipaș.

”De abia aștept acest joc. Așteptăm de mult această oportunitate, jucătorii sunt entuziasmați să ajungă acolo. Calvisano va beneficia de aportul propriilor suporteri. Băieții știu asta, am studiat variabilele, sunt sigur că putem obține performanța dorită. Suntem optimiști pentru meciul de la Calvisano, ne pregătim să obținem rezultatul dorit”, a spus și tehnicianul Grainger Heikell. Neozeelandezul nu va putea miza la Stadionul ”Peroni” pe V.


Rus, Sabău și Lemnaru, ultimul ”s-a operat ieri și va lipsi o perioadă. În rest sunt valizi”, a adăugat Heikell. În total 26-27 jucători vor efectua deplasarea, pentru orice eventualitate.

Căpitanul Stelian Burcea se va revedea cu amicul Florin Vlaicu, de care a spus că îl așteaptă de câțiva ani la Timișoara. Colegul de națională îi va și vizita pe bănățeni înainte de meci, pe teren va fi însă ”război”. ”Pentru noi a fost o săptămână scurtă, dar suntem conștienți de importanța acestui meci, că nu avem o altă șansă. Mergem în Italia cu un singur gând, mergem să câștigăm, ne vom asigura calificarea astfel. E oportunitatea să facem pasul către marea performanță. Vrem să jucăm pe stadioane mari, asta ne motivează cel mai tare. Suntem pregătiți pentru acest meci, rămâne să ne întâlnim cu cei de la Calvisano pe teren… E o echipă foarte fizică, cu experiență în cupele europene, s-a văzut în jocul lor, nu au cedat până la ultimul fluier al arbitrului. Asta ne pune în gardă pentru acest meci”, a conchs Stelian Burcea.

Partida Calvisano Rugby – Timișoara Saracens RCM se dispută sâmbătă, de la ora 17.00, pe arena Peroni, în returul barajului pentru grupele Challenge Cup, ediția 2016-17.

Finala Cupei, tot la Baia Mare

Timișorenii nu și-au putut ascunde dezamăgirea că finala Cupei României, devansată pentru 21 mai, a ”căzut” tot în organizarea clubului din Baia Mare. De remarcat însă că RCM a recuperat din capitalul de putere al maramureșenilor în Biroul federal al FRR, votul în favoarea organizării și a acestei ediții de către rivali a fost extrem de strâns: 6-5.

”Nu cred că a avut nimic Baia Mare peste noi. Le mulțumesc membrilor Biroului federal care au votat cu noi. Vreau să le spun celorlalți că Timișoara face parte din România din 1918. E a treia oară când Baia Mare organizează. Președintele FRR, secretarul, au votat cu Timișoara, au înțeles ce oferim, ceilalți nu știu de ce nu au făcut-o … Noi le-am explicat că aveam stadionul ”Dan Păltinișanu”, cu infrastructură, cu nocturnă, posibilitatea de televizare. Oricum, deja ne-am făcut rezervare pentru hotelul din Baia Mare, in 20-21 mai, și sunt sigur că vom câștiga indiferent de adversar”, a subliniat Dușan Filipaș. Vicepreședintele ”sarazinilor” a adăugat că Timișoara se va înscrie pentru ”candidatura pe 2017, la toate cele trei competiții interne”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.