DEZVĂLUIRI DNA Pixuri de 500 euro bucata, pălincă sau serviciile unui detectiv,...

DEZVĂLUIRI DNA Pixuri de 500 euro bucata, pălincă sau serviciile unui detectiv, decontate de Poli Timișoara din bani publici. Vezi ce facturi enorme au „tăiat” avocaţii

0
DISTRIBUIȚI

marian iancu intalnire cu oficialitatile 02 p

Rechizitoriul prin care fostul primar al Timișoarei Gheorghe Ciuhandu, secretarul Ioan Cojocari și alte persoane din administrația locală au fost trimise de DNA în judecată pentru finanțarea ilegală a echipei de fotbal Politehnica Timișoara a lui Marian Iancu cu 31,6 milioane lei scoate la iveală detalii halucinante. Anchetatorii au constatat faptul că decontările cheltuielilor clubului de fotbal s-au făcut după ureche, fiind plătite din bani publici o sumedenie de cheltuieli care nu aveau nicio legătură cu activitatea sportivă.

În baza facturilor și bonurilor depuse de către SC Politehnica 1921 Știința Timișoara Invest  SA ca documente justificative, Primăria Timișoara a aprobat spre decontare, de exemplu, băuturi alcoolice – bere, vodcă sau pălincă , brânză cu mucegai, măsline, mititei, salată verde, pasteamă de porc, șalău sau Finetti. Cantitățile cumpărate nu erau unele mari ca să poată fi considerate cumpărături pentru întreaga echipă, ci mai degrabă cumpărături personale.


În plus, pentru masa sportivilor au fost depuse solicitări de decontare separate.

De asemenea, din bani publici s-au decontat pixuri de lux Dupont și Mont Blanc în valoare de 13.842 lei, abonamente Telpark pentru autovehicule care aparțineau unor persoane fizice, nu clubului de fotbal, prosoape de hotel, hârtie igienică, rulmenți, mașini închiriate sau burete baie masaj. S-a mers până acolo încât clubul a angajat un detectiv particular pentru a identifica modul în care se intră fraudulos la meciurile de pe stadionul Dan Păltinișanu, iar apoi facturile au fost aprobate spre decontare de Primăria Timișoara.

Cum s-au umflat conturile avocaţilor

Sume importante care au fost plătite de club din banii timișorenilor s-au dus pe consultanță juridică, cei de la DNA descoperind facturi cu sume între 20.000 și 60.000 lei lunar, existând însă și facturi de peste 95.000 lei pentru serviciile avocaților angajați de club pentru diverse proiecte. Pentru servicii de consultanță au fost plătite facutri cu sume cuprinse între 20.000 lei și 50.000 lei. De asemenea, anchetatorii DNA au identificat „cheltuieli cu electricitatea, cheltuieli de telefonie, cheltuieli cu utilităţile (apă, canal, chirii spaţii etc) solicitate şi decontate lunar pentru persoane fără tangenţă cu activitatea fotbalistică şi pentru spaţii care nu erau destinate şi nu erau folosite în vederea desfăşurării activităţii echipei de fotbal”.

În cazul, de exemplu, al decontărilor transportului cu avionul, nu au fost puse la dispoziţie decât facturile, nu şi biletul de transport pentru a se putea stabili dacă persoana respectivă era îndreptăţită să i se plătească deplasarea. O situaţie identică în cazul facturilor pentru cazările de la hoteluri .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.