Din șoferi de taxi sau secretare au devenit oameni cu afaceri de...

Din șoferi de taxi sau secretare au devenit oameni cu afaceri de milioane de euro. Secretul reuşitei, dezvăluit la Business Days

0
DISTRIBUIȚI

business days

Cum ar fi ca din simplu șofer de taxi sau secretară să ajungi patronul unui companii de milioane de euro. Acestea sunt doar două dintre poveștile de succes a doi timișoreni, Carmen Rusmir și Florentin Banu, care au crezut în visele lor, iar cu multă muncă și perseverență și le-au îndeplinit. Cei doi oameni de afaceri se numără printre cei 120 de speakeri de top care vor participa la Business Days pentru a oferi idei, soluții și sugestii la problemele și nevoile mediului de afaceri.

Nu mai puțin de 1.100 de participanți, antreprenori, manageri, profesioniști, dar și persoane interesate să-și deschidă propria afacere, sunt așteptați, în perioada 6-7 aprilie, la cel mai mare eveniment de business din România, care are loc la Timișoara, la Hotel Senator și Expovest. Cei care se înscriu la acțiune vor avea ocazia de a asista la 42 de manifestări adaptate nevoilor și provocărilor cu care se confruntă antreprenorii astăzi. Este vorba de conferințe, workshop-uri, sesiuni de masterclass, dezbateri cu autoritățile publice, sesiuni speciale centrate pe dezvoltarea personală sau de business networking.

Ediția Business Days din acest an este cu numărul 22 și este una aniversară, la care se va sărbători șase ani de la primul eveniment de acest gen. Înainte de Business Days, a fost realizată și o amplă cercetare în județele Timiș, Arad și Bihor în rândul antreprenorilor pentru a afla nevoile acestora. Astfel, a reieșit că oamenii de afaceri din vestul țării și-ar dori un sistem de educație mai performant. În ceea ce privește provocările întâmpinate de afacerile din vestul țării, acestea țin de fiscalitate, de birocrație, de corupție, de dificultatea de a găsi și a angaja personal calificat și de lipsa de pregătire a candidaților.

oameni de afaceri

Cu privire la ceea ce îi interesează atunci când intră în contact cu alți antreprenori, majoritatea oamenilor de afaceri din vestul țării sunt interesați să-și lărgească orizontul de idei, precum și rețele de clienți și parteneri de business.


„Temele celor 42 de manifestări din cadrul Business Days au fost alese pe baza concluziilor acestei cercetări. Încercăm să ajutăm oamenii de afaceri să găsească răspunsuri la problemele pe care le au, să dezvolte abilități care să-i ajute să fie mai buni”, a declarat, astăzi, Laszlo Pacso, fondatorul Business Days.

„Ne dorim ca cei care participă la Business Days să plece mai câștigați decât au venit. Business Days este pentru toți cei care au sau vor să aibă un business. Unii s-ar putea să ajungă la concluzia că nu sunt făcuți pentru lumea afacerilor. Toată lumea are idei, încearcă, dar ar trebui să fim realiști. Participanții intră în contact cu oameni din a căror experiență au ce învăța”, a explicat și Cosmin Grapini, om de afaceri din Timișoara.

De asemenea, antreprenorul Florentin Banu este de părere că de când tinerii participă la evenimente de acest gen, văd lucrurile „mai realist, înțeleg că nu tot ce zboară se mănâncă, să faci afaceri nu e chiar așa de simplu, este nevoie de muncă și profesionalism. Suntem responsabili față de propria persoană, egoismul este cheia progresului societății românești”.
Mai multe informații despre cum puteți să vă înscrieți la Business Days sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.