EXCLUSIV DNA va ancheta legalitatea finanţării ACS Poli de către administraţia Robu....

EXCLUSIV DNA va ancheta legalitatea finanţării ACS Poli de către administraţia Robu. Vezi ce dezvăluiri s-au mai făcut la PRESSALERT LIVE VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
administrația robu nicolae robu marian iancu negrei
Înainte de administrația Robu, rectorul și senatorul Robu susținea echipa „finanțată” de Marian Iancu. Foto: Adrian Pîclişan

DNA va investiga finanţarea echipei de fotbal ACS Poli de către administrația Robu – aceasta a fost informația bombă legată de fotbalul timișorean, dezvăluită în această seară la PRESSALERT LIVE. Jurnalistul Dragoș Boța a făcut publică informația conform căreia DNA-ul a luat în vizor modul în care a fost finanțată din bani publici echipa de fotbal ACS Poli Timișoara. Aceaste date apar în rechizitoriul în care fostul primar Gheorghe Ciuhandu şi secretarul Ioan Cojocari au fost trimişi în judecată pentru finanţarea ilegală a echipei de fotbal Politehnica Timişoara, a lui Marian Iancu.

„În rechizitoriu se vorbește de acea disjungere, există acest dosar al finanțării lui Poli a lui Marian Iancu și procurorul a găsit o serie de elemente care trebuie lămurite și, pentru a nu se tergiversa dosarul, s-a decis ruperea acestei bucăți. Scrie foarte clar în rechizitoriu «în cauza nou formată urmează a fi continuate cercetările și în privința unei posibile activități infracționale desfășurate în ceea ce privește modalitatea de utilizare a sumelor primite de SC Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest SRL de la Primăria Timișoara pentru a se stabili dacă documentele contabile reflectă realitatea și pentru a se stabili dacă finanțarea ulterioară a fost realizată cu respectarea prevederilor legale».


Cu alte cuvinte, procurorul spune că va investiga ce s-a întâmplat după încheierea mandatului lui Gheorghe Ciuhandu și dacă această finanțare este legală. Mai exact dacă banii daţi la ACS Poli de administraţia condusă de Nicolae Robu au fost alocaţi în conformitate cu legea”, a explicat jurnalistul Dragoș Boța.

Ce leagă cele două finanţări

Vă reamintim că, în urma unui control, Curtea de Conturi Timiş a stabilit că finanțarea clubului ACS Poli de către Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș e ilegală, punctul de vedere fiind menţinut şi de structura centrală a Curţii de Conturi, pe motiv că asociaţia care a primit banii nu era de utilitate publică. În cadrul PRESSALERT LIVE s-a dezvăluit, de asemenea, faptul că în rechizitoriu finanţarea ACS Poli a fost prezentată ca o formă de a masca modul ilegal în care s-au dat până atunci banii pentru societatea pe acţiuni a lui Marian Iancu. Făcându-se referire la finanţarea societăţii pe acţiuni a lui Marian Iancu, se spune că nu se putea finanţa din fonduri publice decât o asociaţie non profit de utilitate publică.

Invitată în studioul HDV, avocatul Carmen Obârșanu, cea care a făcut plângere penală pentru finanţarea Politehnicii lui Marian Iancu, a spus că e o veste pe care „o așteptam de mult, dar să sperăm că va fi așa…”. „Știți bancul ăla cu baba care spune: să vină moartea, să vină moartea, ei bine la un moment dat vine. Problema e că domnul Nicolae Robu știa că finanțarea e ilegală și dacă nu e absolvent de drept știa pentru că i-am spus-o eu, de ani de zile. Am fost și consultant pentru Politehnica, măcar putea să aibă considerare. La un moment dat s-a oprit. Dacă e legală de ce s-a oprit? Știe că s-au prins fraierii. Dar tot speră că politicul îi va salva. La un moment dat nu mai poate nici politicul”, a precizat Carmen Obârșanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.