DRAMATIC Șase frați dintr-un sat din Timiș, care locuiau într-o colibă, nu...

DRAMATIC Șase frați dintr-un sat din Timiș, care locuiau într-o colibă, nu știau cum se mănâncă un ou fiert. Ce măsuri au luat asistenții sociali

0
DISTRIBUIȚI

copii19_resize

Șase frați cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, care locuiau într-o colibă improvizată dintr-un sat din județul Timiș, au avut parte de o copilărie de coșmar. Înfometați, nespălați și fără să fi mers măcar o singură zi la școală – așa i-au găsit asistenții sociali din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș pe micuți.


Reprezentanții instituției i-au luat din sânul familiei. Aceștia au fost uimiți să constate că cei șase frați nu au mâncat niciodată un ou fiert.

„Vorbim de un caz de neglijență severă a unor copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Aceștia locuiau într-o colibă improvizată, erau neșcolarizați, neglijați. Mama a solicitat instituirea măsurii de protecție pentru cei șase frați. Acum, copiii se află într-un centru rezidențial al DGASPC Timiș. Copiii nu aveau deprinderi elementare pentru o viață independentă. Au primit un ou fiert și nu știau ce să facă cu el, gândiți-vă cum au fost hrăniți”, a afirmat Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, în acest moment copiii merg la școală. Doar în primele trei luni ale acestui an, 138 de copii din județul Timiș au fost abuzați sau neglijați de cei care le-au dat viață. Pentru 34 dintre aceștia s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.