Dumitru Prunariu, O NOUĂ DISTINCŢIE din partea autorităţilor din Timiş. Cum va...

Dumitru Prunariu, O NOUĂ DISTINCŢIE din partea autorităţilor din Timiş. Cum va fi omagiată activitatea singurului român care a ajuns în spaţiul cosmic

0
DISTRIBUIȚI
Dumitru Prunariu
Dumitru Prunariu

Distins recent cu titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Timiş de către conducerea Consiliului Judeţean Timiş, cosmonautul Dumitru Prunariu, primul și până acum singurul român care a zburat în spaţiu, va primi un nou semn al preţuirii de care se bucură în judeţul Timiş.

Conform unui proiect care va ajunge pe masa aleşilor locali din Timişoara la următorul plen al CLT, Prunariu va primi titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara. „Având în vedere adresa cu numărul SC2016-008130/04.04.2016 din partea domnului Ioan Gârboni, Director General al Filarmonicii Banatul, propunem acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Timişoara domnului Dumitru-Dorin Prunariu.


Dumitru Prunariu este primul și singurul român care a zburat în spațiu. În acest an, România sărbătorește 35 de ani de la primul zbor spațial al unui cosmonaut român. Dumitru-Dorin Prunariu este o personalitate marcantă a tehnicii și științei românești, legată și apropiată de orasul nostru, fiind un extraordinar promotor pe plan mondial al inventatorului bănățean Traian Vuia”, se arată în referatul proiectului, care conţine şi o istorie a activităţii prodigioase a cosmonautului român.

Aşa cum a mărturisit atunci când a primit distincţia conferită de CJT, Prunariu are un singur regret: faptul că niciun alt cosmonaut român nu a ajuns în spaţiul cosmic. Însă acesta şi-a experimat speranţa că în curând performanţa sa va fi egalată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.