Elevul din Timișoara pentru care se bat două universități celebre din Marea...

Elevul din Timișoara pentru care se bat două universități celebre din Marea Britanie: „Mă gândesc să mă întorc în România la terminarea studiilor”

0
DISTRIBUIȚI

andrei obreja

Andrei Obreja, un elev din Timișoara înscris la unul dintre cele mai bune licee din oraș, este decis să plece din țară, în această toamnă. Liceanul va ajunge în Marea Britanie, acolo unde își dorește să urmeze facultatea și masteratul. A aplicat la două universități celebre din Regatul Unit, iar după ce a trecut mai multe teste, acestea l-au contactat pentru a-i transmite că este admis, cu o condiție. Andrei mai are un hop de trecut, examenul de Bacalaureat, unde speră să obțină cel puțin media 9,30, de care are nevoie pentru a finaliza procesul de admitere.

Tânărul este în clasa a XII-a la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara, la profilul Matematică-Informatică. Andrei Obreja ne povestește că visul lui este să-și deschidă propria afacere, motiv pentru care a aplicat la Business Management la două universități celebre din Marea Britanie care au astfel de specializări.


Este vorba de King’s College London și University of Manchester. Trei examene a fost nevoit elevul timișorean să susțină până în acest moment, printre care și BAC-ul american. A trecut toate testele cu brio, iar în cazul în care obține media 9,30 la examenul „maturității”, Andrei trebuie să aleagă una dintre cele două universități în care-și va dori să învețe în următorii ani.

Liceanul ne povestește că se pregătește pentru admiterea la universitățile din Marea Britanie de aproape un an și jumătate. „Am ales o universitate din străinătate pentru că, în primul rând, am vrut să schimb mediul. Procesul de admitere s-a desfășurat pe Internet, iar pentru examenele internaționale pe care le-am dat, m-am pregătit mult. Prima dată am aplicat, iar universitățile care consideră că mă pot accepta, trimit ofertele. Contează totul în momentul în care aplici, chiar și activitățile de voluntariat”, ne explică Andrei Obreja.

Elevul din Timișoara știe că n-o să-i fie prea ușor departe de casă, dar se gândește cu optimism la provocările pe care-l așteaptă. „Cred că o să-mi fie foarte greu la început, dar am zis să încerc. În Marea Britanie, oportunitățile sunt mult mai mari, e o varietate de absolut orice. Visul meu este să-mi deschid o afacere în domeniul IT. În acest moment, mă gândesc să mă întorc în România la finalizarea studiilor, dar nu știu dacă voi mai gândi așa peste cinci ani”, povestește Andrei.

Anual, aproximativ 10% din elevii care învață la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara pleacă să învețe la o universitate din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.