EXCLUSIV „Aspersoarele inteligente”, care ar trebui să ude gazonul, au inundat o...

EXCLUSIV „Aspersoarele inteligente”, care ar trebui să ude gazonul, au inundat o stradă din Timișoara. Cum le-au distrus bizonii din trafic FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

IMG_6317

Strada Iancu Văcărescu din Timișoara s-a umplut de apă vineri dimineața când aspersoarele pentru spălarea ”inteligentă” a arterei a fost pornită. Apa a țâșnit la mai bine de un metru înălțime, din unele dintre dispozitive, sau a făcut să băltească în alveolele plantate inițial cu iarbă.

Potrivit oficialilor Primăriei Timișoara: ”dispozitivele au fost pornite pentru probe, urmând ca în perioada următoare să li se dea drumul”.

În realitate, aspersoarele sunt colmatate.


Mai exact, distruse de mașinile care, de-a lungul anului au parcat neregulamentar peste alveolele cu zone verzi, fără ca Poliția Locală care are post în zonă să le sancționeze. Exemplificăm numai cu mașina ITM parcată peste un aspersor în 8 ianuarie 2016, în fața ultimului imobil de pe stradă. Zilnic, chiar în fața Pieței Iosefin mașinile contrabandiștilor de țigări sau ale celor care vând sau vin la piață, ajung, invariabil, peste alveolele înierbate și peste aspersoare, fără ca reprezentanții autorităților municipale să sesizeze vreo problemă. O simplă plimbare cu ochii deschiși în zonă relevă adevărate cratere formate în locurile în care mașinile parchează în mod obișnuit pe spațiile verzi, devenite, de altfel, inexistente în zonele respective.

13009706_1127983513925625_731882293_o

În teorie, strada Iancu Văcărescu din Timișoara este prima stradă din România care se spală singură cu ajutorul aspersoarelor. Pe lângă faptul că municipalitatea nu a fost capabilă să sistematizeze pornirea și oprirea acestora de la distanță, așa cum prevedea proiectul inițial, ele nu reușesc, în final,decât să murdărească strada.

Foto – video: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.