EXPLOZIE de fast-food-uri în Timiș. Cum ne îmbolnăvesc și de ce crede...

EXPLOZIE de fast-food-uri în Timiș. Cum ne îmbolnăvesc și de ce crede un specialist din cadrul DSP că reclamele la Mc Donald’s și Coca-Cola ar trebui interzise

0
DISTRIBUIȚI

fast-food

Semnal de alarmă tras de specialiștii din județul Timiș. În ultimii ani, se înregistrează o explozie a numărului de persoanelor cu diabet zaharat. Potrivit statisticilor, în România sunt diagnosticați aproximativ un milion de oameni cu această boală cruntă, dintre care peste 45.000 în județul Timiș. 30 de minute de activitate fizică de două, trei ori pe săptămână, alături de o alimentație sănătoasă, pot reduce drastic riscul de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2, semnalează medicii.

Kalliope Silberberg, specialist în cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș, crede că numărul bolnavilor de diabet ar fi mai mic dacă nu s-ar consuma atât de multe produse de tip fast-food și băuturi carbogazoase.


„Sunt tot mai des diagnosticați la spital tineri cu diabet zaharat. Am ajuns să fim primii în Europa la consumul de băuturi carbogazoase, nu se poate așa ceva. Reclamele la produsele fast-food și băuturile carbogazoase sunt extrem de agresive, ar trebui interzise în mass-media, deoarece copiii văd și sunt tentați să consume”, consideră Kalliope Silberberg.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, în județul nostru funcționează un număr record de unități de tip fast-food, 800, în care sunt incluse și rulotele în care se comercializează astfel de produse, bufetele, cantinele sau catering-urile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.