Polițiștii de frontieră, pregătiți pentru aglomerație la granița de vest. Ce recomandă...

Polițiștii de frontieră, pregătiți pentru aglomerație la granița de vest. Ce recomandă românilor care vin acasă de sărbători

0
DISTRIBUIȚI
vama-600x452 granița de vest
Floriile și Paștele aduc agolmerație la granița de vest

Poliţiştii de frontieră timișoreni se pregătesc pentru afluxul mare de călători din perioada Floriilor şi a Sărbătorilor Pascale (24 aprilie – 2 mai), când la granița de vest, în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria și Serbia, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a suplimentat personalul repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere. Pentru a nu se aștepta la coadă, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieşire sau intrare în ţară.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsuri supliementare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă. În acest sens, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara continuă acţiunile de cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara şi cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş.

Pentru evitarea aglomerărilor la granița de vest, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, aplicație care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.


Timpul de aşteptare pentru efectuarea controlului de frontieră va fi monitorizat la nivelul tuturor punctelor de trecere şi va fi actualizat în aplicaţia respectivă.

„Reamintim că Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări sistematice cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale. Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe. În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi că depunem toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători”, transmite Roxana Costanche, purtătoarea de cuvânt a instituției.

Pentru a semnala aspecte privind modul în care e efectuat controlul la trecerea frontierei, se poate apela numărul de telefon 021.9590.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.