Gulaș filantropic, la Timișoara. La ce cauză poți contribui

Gulaș filantropic, la Timișoara. La ce cauză poți contribui

0
DISTRIBUIȚI
reteta-gulas Gulaș filantropic
Gulaș filantropic, la Timișoara

Cetățenii Timișoarei sunt chemați să se implice public în cauzele sociale. Ei sunt invitați la un gulaș filantropic, pregătit de Monia Kovats la Reciproc Café, proiectul care se implică la rându-i să mențină pe linia de plutire diverse cazuri sociale. Reciproc Café este o întreprindere socială dezvoltată de asociația Ecosens, care urmărește promovarea consumului responsabil și dezvoltarea unor locuri de muncă pentru persoane marginalizate social. Reciproc Café propune clienților o gamă de produse de înaltă calitate, care provin din economia socială, economia solidară și agricultura organică. Totodată, organizația este implicată în organizarea unor evenimente cu caracter social și educativ, în vederea susținerii unei culturi colaborative.

Începând cu luna aprilie a.c., Reciproc Café va găzdui lunar cine filantropice. Banii colectați astfel vor fi direcționați spre cauze sociale sau proiecte comunitare. Inițiatoarea acestei acțiuni este Monica Kovats, care va găti în mod voluntar pentru timișoreni în următoarele luni. „Acest eveniment s-a născut din dorința de a sprijini persoanele care traversează o perioadă critică din viața lor și din încrederea că fiecare dintre noi, dăruind, poate deveni un sprijin pentru celălalt”, mărturisește Kovats.


A trăit mulți ani în diverse țări din Europa de Vest, unde a studiat, a lucrat și în final s-a inspirat din spiritul civic al acelor culturi.

13006745_1002765363104811_7826632714924546071_nPrima ediție a gulașului filantropic e programat vineri, 22 aprilie 2016, începând cu ora 20.00, la Reciproc Café, pe strada Mărășești, nr 14. Timișorenii sunt invitați la o porție de gulaș asezonat cu salată de murăturii. Evenimentul se adresează unui număr de 30 de persoane, participarea se realizează pe bază de rezervare la rezervari@asociatiaecosens.ro, iar donația recomandată este de 25 lei/persoană.

Banii colectați în această seară vor fi direcționați către Asociația Ador Copiii, care dezvoltă servicii suport pentru copiii abandonați (www.AdorCopiii.ro). În deschiderea evenimentului, Simona Czudar, președinta asociației va prezenta mai multe informații despre activitatea organizației și principalele proiecte derulate.

„Ne bucurăm că Monica a decis să dezvoltăm împreună această acțiune filantropică. În general, persoanele care aleg să vină la Reciproc sunt interesate de modele alternative de dezvoltare și doresc să fie conectați la comunitatea din care fac parte. Evenimentul de care vorbim este o modalitate concretă de a le facilita cunoașterea unor demersuri locale pe care le putem susține. Pe viitor, clienții Reciproc se pot implica inclusiv în propunerea unor demersuri locale pe care să le susținem împreună”, spune Sergiu Florean, manager Reciproc Café.

Sursa foto: caietulcuretete.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.