Liceul Pedagogic din Timișoara s-a răzgândit, după ce a fost amendat pentru...

Liceul Pedagogic din Timișoara s-a răzgândit, după ce a fost amendat pentru discriminare. Ce decizie s-a luat

0
DISTRIBUIȚI
Liceul Pedagogic din Timișoara
Liceul Pedagogic din Timișoara. Foto: Arhivă

Liceul Pedagogic din Timișoara a dat-o la întors, după ce s-a ales cu o amendă de 2.000 lei pentru că a impus o serie de criterii discriminatorii la înscrierea în clasa pregătitoare. Astfel, pentru înscrierea în clasa 0, familiile copiilor trebuia să facă dovada că unul dintre părinți sau bunici este sau a fost cadru didactic, că unul dintre părinți sau bunici lucrează în unitatea de învățământ, că viitorul elev are frați care sunt înscriși în Liceul Pedagogic sau că bunicii sau părinții au absolvit cel puțin ciclul gimnazial la această școală.


Inspectoratul Școlar Timiș a fost de acord cu impunerea acestor criterii, astfel că reprezentanții Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării au aplicat și instituției o amendă de 4.000 lei.

Ce decizie a luat conducerea școlii

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, ne-a declarat că reprezentanții Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara au luat decizia de a admite dosarele tuturor copiilor înscriși, chiar dacă nu îndeplineau controversatele criterii, după ce au aflat hotărârea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Prin urmare, la unitatea de învățământ au fost formate patru clase, fiind 100 de copii înscriși, și nu două, așa cum s-a propus inițial.

„Liceul Pedagogic și-a schimbat poziția, după ce a aflat decizia CNCD. Rămâne de văzut care va fi poziția părinților. Liceul Pedagogic a solicitat Primăriei Timișoara să-i pună la dispoziție două spații în care să învețe elevii din cele două clase aprobate în plus, unul la Liceul Auto și unul la Liceul Leonida, pentru că nu există clase libere în școală”, ne-a spus Aura Danielescu.

În ceea ce privește decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării de a amenda ISJ Timiș și Liceul Pedagogic din Timișoara pentru discriminare, inspectorul școlar general ne-a declarat că hotărârea va fi contestată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.