Lucrările de lărgire a pasajului Jiul încep în câteva săptămâni. Cât vor...

Lucrările de lărgire a pasajului Jiul încep în câteva săptămâni. Cât vor dura şi care sunt rutele ocolitoare

0
DISTRIBUIȚI

Pasaj Jiul Circumvalatiunii extindere

Oficial doar câteva săptămâni ne mai despart de un adevărat coşmar în traficul din Timişoara. Deschiderea şantierului de la pasajul Jiul va duce la ambuteiaje şi mai mari decât cele de care avem deja parte zi de zi. Astăzi a fost făcut un prim pas înspre începerea lucrărilor. Primarul Nicolae Robu a declarat că
„avem bucuria ca astăzi să predăm amplasamentul în vederea începerii organizării de șantier pentru proiectul de lărgire a pasajului Jiul la cinci benzi și a străzii Jiul la patru benzi.


Este o lucrare extrem de complexă și de importantă pentru timișoreni, pentru că după cum știm noi timișorenii aici la ora actuală este punctul cu cel mai mare ambuteiaj din oraș. Această lucrare va dura 14 luni din momentul în care se va da ordinul de începere a lucrărilor și va fi efectuată de firma austriacă PORR. Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 18 milioane de lei fără TVA și banii provin de la bugetul local”.

Pe toată durata lucrărilor în zonă se va circula și pe rute ocolitoare. În vreme ce două benzi de circulație de la pasaj vor rămâne deschise deservind fiecare câte un sens, strada Jiul va fi complet închisă. „În momentul de faţă nu se va putea intra pe strada Jiul, se va intra pe Splai şi pe următoarea stradă şi pe cea de după se va face dreapta pentru a se ajunge pe bulevardul Republicii. Venindu-se dinspre Spitalul de Copii pe Republicii se va putea intra la dreapta şi se va putea merge înainte. De asemenea, venind dinspre Gara de Nord se va putea face aici în intersecţia Jiul stânga pentru a se merge spre Circumvalaţiunii sau se poate merge înainte înspre Spitalul de Copii. Cei ce vin dinspre Cirumvalaţiunii pot să facă dreapta înspre Gara de Nord”, a explicat primarul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.