Marele test pentru Timișoara Saracens: Campioana României înfruntă campioana Italiei pentru un...

Marele test pentru Timișoara Saracens: Campioana României înfruntă campioana Italiei pentru un loc la masa celor mari. Ce spune căpitanul Stelian Burcea de obiectivul ”suprem” al bănățenilor

0
DISTRIBUIȚI

24_resize

Doar o zi o mai desparte pe Timișoara Saracens RCM de prima manșă a barajului pentru Challenge Cup. Bănățenii o așteaptă pregătiți pe Calvisano Rugby, campioana și liderul la zi al Eccellenzei italiene. Pentru Stelian Burcea și compania va fi examenul suprem pentru a arăta că locul rugby-ului românesc trebuie să fie sus în Europa.

Timișorenii au trecut în calificări de Fiamme Oro Roma și Rovigo fără mari probleme, iar acum vor da de cea mai bună echipă italiană care evoluează în campionatul intern. Calvisano e echipa cu trofeele în Cizmă, unde unele formații aleg să participe de exemplu în Pro 12. ”Suntem în fața celui mai important examen din istoria clubului. Ne dorim o victorie pentru a pregăti pregăti fără stres suplimentar returul de la Calvisano. Există un singur obiectiv – calificarea în grupele Challenge Cup. Vrem să fim prima echipă de cliub din România, care se califică în grupe, care vor începe în toamnă. Ne așteaptă un meci foarte greu. Dar Timișoara trebuie să demonstreze că are echipă și are valoare să aducă echipe de prima ligă din Anglia, Franta și Liga Celtică. Staful și jucătorii sunt de aceeași părere sunt convins. Venim după o perioadă nu foarte bună, în 2015 până în ianuarie am avut finale importante câștigate. Am avut meciuri, multe finale Am avut o mică vacanță. Mental și-au revenit, vor arăta sâmbătă că sunt cea mai bună echipă”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele timișorenilor. Bănățenii au revenit la meciurile oficiale cu două jocuri nu foarte convingătoare, eșec cu Baia Mare, respectiv victorie la București cu CSM Olimpia, ambele în Cupă.

”E o zi mare pentru club, pentru jucători. Pot să spun că toată echipa așteaptă meciul, oportunitatea de a ne califica în grupe. E o provocare mare. Sunt încrezător că vom respecta planul și vom obține cel mai bun rezultat posibil. Antrenamentele de săptămâna aceasta au fost la un grad și mai ridicat, sunt sigur că jucătorii vor da 100%.


Săptămâna a mers bine, din păcate Morrison nu e în lot, s-a accidentat, la fel, Vasile Rus absentează o perioadă, dar restul jucătorilor sunt valizi”, a spus și Grainger Heikell. Tehnicianul neozeelandez a adăugat că și-a pregătit echipa pentru orice eventualitate: ”Am avut ocazia să-i vedem, în jocurile din Challenge Cup si din campionat, avem o idee despre cum joacă. Pe baza acelor clipuri ne-am pregătit, dar și pentru situații neprevăzute. Vom vedea efectul mâine. Preferința e de a juca pe uscat, dar suntem capabili să jucăm în orice condiții, cred că și fanii vor veni indiferent. Trebuie să fim atenți la greșeli, dar nu suntem ingrijorați în mod deosebit”. Calvisano a încheiat ediția 2015-16 din Challenge Cup pe ultimul loc în grupa sa.

Versus Vlaicu

Stelian Burcea a fost coleg cu Florin Vlaicu, adversar mâine, la ultima izbândă europeană a Selecționatei Bucureștiului. ”Personal aștept meciul acesta de cinci ani jumate, de când am luat hotătârea să vin la Timișoara. Acesta a fost obiectivul, să ajungem să participăm în grupele Challenge Cup. Îmi doresc foarte mult, sunt nerăbdător, s-a adunat multă dorință în acești ani. Nu a mai fost atâta concentrare la antrenament de la finala din decembrie. Vrem să profităm de acest meci acasă și să mergem în Italia cu cât mai puțin emoții… Ne considerăm mult mai dornici de această calificare. Punctul lor forte e că vin din Challenge Cup, ei sunt pe final de sezon, noi avem mai puține meciuri”, a explicat Stelian Burcea, căpitanul ”sarazinilor”.

”Nu vrem să fim o cometă în rugby-ul european, ne dorim să fim un adversar de temut în Challenge Cup… Ne dorim ca peste opt ani o echipă românească să fie primită și în Champions Cup”, a conchis Dușan Filipaș.

Partida Timișoara Saracens RCM – Calvisano Rugby se dispută mâine, de la ora 15.00, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, partida contează pentru manșa tur a barajului de promovare în grupele Challenge Cup 2016-17. Returul va fi peste două săptămâni în Italia. Jocul trebuia inițial televizat de Digi Sport, dar transmisia în direct a partidei a fost anulată, în schimb, fanii care nu pot ajunge pe arenă ar putea urmări meciul pe canalul de Youtube al clubului. Deși vremea nu se anunță grozavă, organizatorii bănățeni se așteaptă la un public generos.

Calvisano: Minozzi, Susio, Castello(c), Vlaicu, De Santis, Buscema, Raffaele, Tuivaiti, Belardo, Archetti, Zanetti, Cavalieri, Costanzo, Morelli, Panico. Rezerve: Giovanchelli, Scarsini, Biancotti, Beccaris, Zdrilich, Giammarioli, Chiesa, De Jager.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.