Ministrul Educației, discuții cu firmele, la Timișoara, despre învățământul profesional dual. De...

Ministrul Educației, discuții cu firmele, la Timișoara, despre învățământul profesional dual. De ce meseriași au neapărată nevoie companiile

1
DISTRIBUIȚI

adrian curaj

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a luat decizia de a se întâlni, astăzi, la Timișoara cu reprezentanții mediului de afaceri interesați de sistemul de învățământ dual. Este vorba de clasele profesionale organizate la cererea agenților economici după terminarea celor zece clase obligatorii. Astfel, după discuția avută cu firmele la sediul Universității de Vest din Timișoara, ministrul a făcut câteva precizări.

„Am vrut să mă întâlnesc cu reprezentanții mediului de afaceri pentru a auzi experiența dânșilor, să-i consult, să le aud problemele, pe care am promis că le voi rezolva.


Am înțeles că și-ar dori mai multă dinamică în lucruri, mai ales în ceea ce privește aprobarea planurilor curriculare, uneori lucrurile se mișcă cu o întârziere mare”, a explicat Adrian Curaj. Ministrul Educației crede că experiențele bune ar trebui cunoscute și tocmai de aceea are de gând să promoveze poveștile de succes în ceea ce privește învățământul dual, care să inspire familia și copilul în a decide să aleagă o școală profesională.

„Companiile așteaptă oameni din ce în ce mai calificați. Vorbim de o lipsă majoră de tehnicieni și maiștri. Nu sunt suficiente programele care funcționează acum după sistemul dual. Tocmai de aceea sunt dispuși să facem cunoscute povești de succes. Partea profesională trebuie să fie mult mai dinamică, angajatorul să aibă o influență mai mare. Dacă am asocia învățământul dual cu vocația elevului, ar fi mai mari șanse ca zona profesională să fie privită cu mai puțină neîncredere”, a mai declarat, astăzi, la Timișoara, ministrul Adrian Curaj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.