Nicolae Robu, o nouă încercare de a asigura MONOPOL firmei Retim, cea...

Nicolae Robu, o nouă încercare de a asigura MONOPOL firmei Retim, cea care i-a cumpărat Mercedes-ul de 75.000 euro. Vezi ce prevederi scandaloase sunt în noul proiect

2
DISTRIBUIȚI

robu

Administraţia Robu face o nouă încercare de a asigura Retim noi avantaje economice după tentativa ratată de la sfârşitul anului trecut. Societatea de salubrizare este cea care i-a plătit primarului Timişoarei abonamentul la telefonul mobil luni de zile şi i-a cumpărat un Mercedes de 75.000 euro, căruia îi achită lunar toate cheltuielile,  Chiar dacă Nicolae Robu a prelungit ilegal contractul de concesiune în 2014 pentru patru ani, neexistând o hotărâre de consiliu local prin care să se aprobe acest lucru, acum vrea ca prin act adiţional să modifice o serie de chestiuni fundamentale şi care creează noi avantaje financiare companiei, cerând acordul consiliului.

Nu s-a renunţat la ideea modificării definiţiei serviciilor de salubrizare şi de introducere aici  a organizării prelucrării, neutralizării şi valorificării materiale şi energetice a deşeurilor  sau colectarea şi transportul deşeurilor provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora.


Într-un articol ulterior se spune că Retim-ul are exclusivitate pentru serviciile de salubritate din Timişoara. Altfel spus, toţi timişorenii şi firmele de pe raza municipiului vor fi obligate să transporte deşeurile din reabilitări doar cu compania care-i asigură Mercedes-ul primarului. În plus, se încearcă să se lase fără obiect contractul semnat şi asumat de construire a incineratorului de firma Romelectro, care a câştigat licitaţia în faţa unei alte companii care are conexiuni cu grupul RWE, acţionar alături de municipalitate la Retim.

Primarul Nicolae Robu nu a renunţat la ideea ca societatea de salubrizare să fie plătită direct de la bugetul local în cazul ridicării de gunoie de pe rampele ilegale, în anexă de modificare a contractului stipulându-se că municipalitatea are obligaţia”să instituie taxe speciale şi să deconteze lunar concesionarului (operatorului), direct din bugetul local contravaloarea prestaţiei efectuate, la utilizatorii fără contract”.

De asemenea, li se cere aleşilor locali să-l împuternicească pe edil să semneze actul adiţional. Proiectul va fi discutat, mâine, în plenul Consiliului Local Timişoara.

2 COMENTARII

  1. de praful si mizeria de pe strazi nu mai comenteaza nimeni? de cand ii Robu la primarie nu mai curata nimeni strazile de praf, masinile ce trebuie sa faca treaba asta trec pe strazi fara sa curete nimic, nu cumva sa isi uzeze periile alea scumpe . urmaresc treaba asta de vreo 2 ani, si de fiecare data e la fel!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.