NIS Petrol a anunțat reluarea explorărilor în județul Timiș. Ce localități sunt...

NIS Petrol a anunțat reluarea explorărilor în județul Timiș. Ce localități sunt vizate

0
DISTRIBUIȚI

 

prospectiuni seismice

Compania NIS Petrol, subsidiara locală a NIS, una dintre cele mai mari companii petroliere integrate pe verticală din sud-estul Europei, anunță reluarea operațiunilor de prospectare și identificare a zăcămintelor petroliere și de gaze naturale în perimetrul EX-7 Periam din județul Timiș. Achiziția de date seismice 3D a fost demarată la finalul anului 2014, în cele două perimetre din județ, EX-7 Periam și EX-8 Biled, iar în luna martie a anului trecut datele seismice au fost colectate pe o suprafață de 306 kilometrii pătrați, din care 117 km2 în EX-7 Periam și 189 km2 în perimetrul EX-8 Biled.

În vederea finalizării obligațiilor cu privire la achiziția de date seismice și pentru perimetrul EX-7 Periam, NIS Petrol, prin intermediul Naftagas Oilfield Service, va relua lucrările pe o suprafață de aproximativ 150 kilometri pătrați, în vecinătatea localităților Beba Veche, Cherestur și Dudeștii Vechi, zonă în care compania a semnat acorduri cu fermierii.

Suprafața ce va fi prospectată anul acesta, la care se adaugă cea pe care s-a efectuat deja achiziția de date anul trecut, va acoperi 78% din totalul programul asumat de către NIS Petrol.


Finalizarea operațiunilor pe aria rămasă depinde de modul în care vor fi soluționate amiabil sau pe cale legală exercitarea drepturilor NIS Petrol consfințite de legea petrolului.

Programul minim obligatoriu prevăzut în acordurile petroliere semnate cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale include două etape majore ale operațiunilor. Prima etapă presupune achiziția de date seismice pe o suprafață de 580 de kilometrii pătrați și forajul a trei sonde de explorare în fiecare perimetru cu scopul identificării rezervoarelor de petrol și gaze naturale.

NIS desfășoară activități de explorare și producție în Serbia, România, Ungaria și în Bosnia și Herțegovina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.