Oamenii de afaceri, supărați pe Primăria Timișoara pentru că nu sunt ascultați....

Oamenii de afaceri, supărați pe Primăria Timișoara pentru că nu sunt ascultați. Cum sunt ajutați antreprenorii să-și dezvolte afacerea, la Business Days VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Laszlo Pacso3

Oamenii de afaceri nu sunt mulțumiți de relația pe care o au cu Primăria Timișoara. Cel puțin asta reiese dintr-o cercetare de piață realizată în șapte județe din vestul țării de către organizatorii evenimentului „Business Days”. „Cel mai des reproș pe care antreprenorii îl aduc primăriei este acela că nu sunt ascultați. Primăria Timișoara susține mai puțin afacerile locale, micii antreprenori, și pune accent pe atragerea marilor investitori, a marilor contribuabili. De asemenea, oamenii de afaceri se plâng de birocrația excesivă și de lipsa de profesionalism a angajaților din Primăria Timișoara cu care intră în contact, cu care interacționează. Pe de altă parte, primăriile din Oradea, Arad sau Timișoara au o imagine destul de bună în ochii mediului de business. Chiar dacă situația nu e roz, mediul de business apreciază mai mult ceea ce se face, decât ceea ce nu se face”, a declarat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, Laszlo Pacso, fondatorul „Business Days”.

Potrivit coordonatorului celui mai mare eveniment de business din România, care va avea loc în perioada 6-7 aprilie la Hotel Senator și Expovest, pe baza rezultatelor cercetării realizate au fost stabilite și temele care vor fi discutate la Business Days.


Peste 120 de speakeri le vor vorbi participanților despre cum pot să aibă succes în business. „Oamenii de afaceri sunt interesați de partea de management, de coordonare și gestionare resurse umane, aspecte legate de atragerea forței de muncă, de creșterea productivității, de managementul operațional, de folosirea social media”, a precizat Laszlo Pacso.

De asemenea, antreprenorii din vestul țării sunt nemulțumiți de sistemul de reglementare și taxare fiscală. Asta în condițiile în care se pierde mult timp completând o serie de formulare „la care nu se găsește o explicație logică”. În speranța că se va găsi o soluție, la „Business Days” va fi organizată și o dezbatere la care vor participa și reprezentanți ai ANAF și ai Ministerului Finanțelor. „Oamenii de afaceri nu ar trebui să aștepte soluții miraculoase de la Guvern. Consider că în orice țară care vrea să fie competitivă, strategiile bune ar trebui preluare de guvernele care urmează, nu să le schimbăm din trei în trei ani sau când au loc căderi de Guvern”, a explicat Laszlo Pacso.

Fondatorul „Business Days” a mai precizat la PRESSALERT LIVE că anul viitor va fi organizată la Timișoara, Arad și Oradea o ediție internațională a evenimentului, la care vor participa și speakeri din străinătate. „Scopul evenimentului este, la fel ca la fiecare ediție, dinamizarea mediului de business. Ne dorim să ajutăm oamenii de afaceri, să oferim soluții la problemele pe care le au”, a conchis Laszlo Pacso.

Programul complet al „Business Days”, dar și lista celor 120 de speakeri care le vor vorbi participanților este disponibilă AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.