OFICIAL Locul lăsat liber de Traian Stoia în CLT va fi ocupat...

OFICIAL Locul lăsat liber de Traian Stoia în CLT va fi ocupat de Ilie Stoinel. Ce spune secretarul Cojocari despre numirea unui nou viceprimar

0
DISTRIBUIȚI
stoia cojocari diaconu
Traian Stoia (stânga), la una dintre ultimele sale ședințe de consiliu local. Foto: Adrian Pîclișan

După săptămâni întregi de tergiversări, locul vacantat în Consiliul Local Timișoara după excluderea lui Traian Stoia din PSD Timiș va fi ocupat. Următorul pe lista USL este Ilie Stoinel, membru PNL și fost șef al consiliului de administrație al Societății Drumuri Municipale (SDM). Validarea acestuia ca și consilier va avea loc marți, 5 aprilie, atunci când aleșii locali se vor reuni în plen. PSD Timiș a decis excluderea lui Stoia din partid pentru că a votat aprobarea bugetului municipiului Timișoara în ciuda unui boicot de grup al membrilor partidului, care nu au dorit să dea girul bugetului pe motiv că acesta ar include prea multe studii de fezabilitate, însă e lipsit de alocări pentru locuințe sociale.

Ulterior decizia PSD a fost recepționată de Prefectura Timiș, care a avut nevoie de câteva săptămâni pentru a trimite actele care consfințeau demiterea lui Stoia către Primăria Timișoara.


Odată ajunse în instituția de pe C.D. Loga, actele nu i-au putut fi înmânate viceprimarului care era în concediu. După ce pe adresa acestuia de domiciliu au fost trimise actele prin care era demis, Stoia a fost anunțat și prin SMS că nu mai este viceprimar.

Acum, pe ordinea de zi a ședinței CLT de mâine se află două proicte legate de Stoia și Stoinel: luarea la cunoștință de către CLT a demiterii primului și învestirea celui de-al doilea. Secretarul Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, a confirmat pentru PRESSALERT.ro că „PNL a depus actele pentru învestirea unui nou consilier, domnul Stoinel. Mâine va avea loc doar validarea unui nou consilier, nu și numirea unui noi viceprimar. Deocamdată nu am cunoștință de data la care Timișoara va avea un nou viceprimar”. În funcție de majoritatea din Consiliul Local Timișoara, PNL va desemna noul viceprimar. Deocamdata urbea de pe Bega are un singur viceprimar, pe liberalul Dan Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.