Pădurile virgine din vestul țării, în PERICOL. Ce semnal de alarmă trage...

Pădurile virgine din vestul țării, în PERICOL. Ce semnal de alarmă trage WWF

0
DISTRIBUIȚI

7. padure pischia

Pădurile virgine sunt amenințate cu intervenții pentru exploatarea de către ocoalele silvice de stat și private, pe tot cuprinsul țării.

Deși o parte dintre ele au fost cuprinse într-un studiu încă din 2005, iar în 2012 s-a dat un ordin care să le protejeze (cu lobby WWF la Minister-au adunat 100 mii semnături), nici în prezent nu există o situație clară la nivel național care ar fi aceste păduri, pentru a fi puse sub protecție.

În acest context, după ce au sesizat Garda de mediu, cei de la asociația Țarcu – sit Natura 2000, ies în față cu un seminar în care docuemntează, fotografic, aspect din pădurile virgine și cvasivirgine de la noi.

”Noi am sesizat ministerul și Garda Forestieră pentru a interveni și a proteja pădurea cvasivirgina Olteana, pe care Ocolul Silvic Oțelu Roșu intenționa s-o taie.


Facem demersuri pentru a proteja și alte trupuri de pădure seculară, cvasivirgine, dar astea sunt acțiuni punctuale și situația lor la nivel național e catastrofală. Cei ce doresc să se implice prin acțiuni pe teren să mă contacteze”, transmite Alin Ciulă, reprezentantul organizației.

Ministerul Mediului s-a angajat să inventarieze pădurile în 2016 și să realizeze un Catalog al Pădurilor Virgine.

Joi 14 aprilie, e programat un seminar și o expozitie de fotografii despre padurile virgine și importanta lor, la Facultatea de agronomie (USAMVB). Seminarul va începe de la ora 15.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.