PNL Timiș cere lămuriri la DNA în cazul lui Alin Popoviciu, după...

PNL Timiș cere lămuriri la DNA în cazul lui Alin Popoviciu, după validarea ca și candidat la funcția de președinte al consiliului județean

2
DISTRIBUIȚI

alin popoviciu 5

PNL Timiş doreşte cu orice preţ să lămurească situaţia deputatului anchetat de DNA, Alin Popoviciu, ales ca și candidat al PNL la șefia CJT și validat și de biroul național de conducere al formațiunii. Iar pentru a face acest lucru, copreședinții PNL Timiș, Dan Popa și Nicolae Robu au ieșit în fața presei alături de deputatul Alin Popoviciu pentru a oferi explicații în legătură cu dosarul închirierii spațiilor de la aeroport.

„Ieri ,la şedinţa pe care am avut-o de Comitet Judeţean Executiv, eu am venit cu o propunere în faţa colegilor, menită să demonstreze că PNL Timiş este o filială serioasă, că suntem o unitate serioasă a unui partid serios şi că nu ne jucăm cu criteriile. Dacă am adoptat nişte criterii, atunci noi le şi respectăm (…) Am venit cu propunerea ca noi, ca partid, să ne adresăm unei instituții precum este DNA pentru a şti în ce situaţie este colegul nostru în jurul căruia s-au dezvoltat diverse teme. Domnul Popoviciu a trecut prin filtrele interne printr-o procedură merito- democratică a ajuns să ocupe primul loc pe lista pentru CJT şi să fie candidatul nostru pentru CJT a fost apoi verificat la nivel național pentru funcţia de candidat al partidului cum au fost toţi şi a fost validat de BPN. Cu toate acestea, noi nu venim în faţa cetăţenilor să spunem ceva.


Am decis să solicităm DNA să ne răspundă nouă PNL Timiş în ce situaţie judiciară se află domnul Popoviciu acum. Evident că nu vom solicita lucuri care nu pot fi spuse acum pentru că e o instituţie specială de unde nu pot fi spuse orice lucruri. Aşteptăm un răspuns şi atunci ieşim în faţa cetățenilor pe toate canalele şi explicăm”, a declarat Nicolae Robu.

Dan Popa a declarat la rândul să Alin Popoviciu și-a prezentat situația în fața colegilor din PNL și că actele apărute în presă care atestă că Alin Popoviciu este cercetat pentru corupție ar putea fi incomplete. Alin Popoviciu a comentat că „aș vrea să lămuresc foarte pe scurt această problemă. După alegerile europarlamentare din 2013 a început cercetarea într-un dosar al DNA în care am fost cercetați șase persoane. Această cercetare eu am fost de două ori la DNA nu am dat nicio declarație și după doi ani și jumătate în 22 dec 2015 acest dosar a fost trimis către instanță. Doi ani și jumătate cât a durat această cercetare pentru a nu-mi păta imaginea și a nu păta imaginea a partidului, am preferat să rămân retras și nu m-aţi mai văzut nici la televizor, nici în conferințe de presă pentru a încerca să îmi lămuresc situația”. Popoviciu a declarat că procurorii au considerat că în cazul său și al lui Constantin Ostaficiuc nu au fost probe suficiente, astfel că cercetările continuă. „Eu nu sunt cercetat pentru infracțiuni de corupție, eu în acest dosar am fost supect de instigare la abuz înservicu. Nu am fost cercetat pentru dare sau luare de mită, ci abuz în serviciu. Domnul primar v-a citit criteriile noastre de integritate, nu fac parte din cei care s-ar încadra acolo. În această situație am dreptul să îmi urmez cursul în politică”.

2 COMENTARII

  1. Are dreptate Dan Popa: actele apărute în presă care atestă că Alin Popoviciu este cercetat pentru corupție ar putea fi incomplete. Lipsesc multe, multe fapte de-a lui Popoviciu. Dar se aduna, nici o grija.
    Curios e insa cum bate vintul la stimatii politicieni, ce inseamna de fapt la ei CORUPTIE ? Instigare la abuz în service nu e tot coruptie ? Dar cine vorveste ? E normal ca Popa sa-si salveze cumva colegul , el are destule probleme (de coruptie sau abuz in serviciu) . Si popoviciu stie destule despre el de la Ostaficiuc. Corb la corb nu-si scoate ochii ! Popa a incercat sa-si ascunda cumva propriile necazuri (cica eroare de nume in presa, dupa ce toata lumea stia ca a existat un singur Popa Dan in afacerea Mann, asa ca ce cauta el in fruntea Partidului ?)
    Daca Robu nu are coloana vertebrala, Popa a inselat toate asteptarile. O adevarata deceptie ! Sa te cobori la un asa nivel, zau, merita ?

  2. Sa spui ca PNL Timis e o filiala serioasa sau credibila in timp ce il sustii pe Alin Popoviciu e dovada de prostie nemarginita sau de rea intentie. Cred, totusi, ca varianta 2 e cea corecta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.