Primarul Nicolae Robu, o nouă MODALITATE de a-şi şicana oponenţii politici. Ce...

Primarul Nicolae Robu, o nouă MODALITATE de a-şi şicana oponenţii politici. Ce acuză Marius Dugulescu şi cum se apără şeful Poliţiei Locale

0
DISTRIBUIȚI

dugulescu1

După ce a interzis pentru o zi strângerea de semnături în centrul Timişoarei şi definitiv amplasarea de corturi electorale pentru candidaţii care doresc să intre în cursa pentru alegerile locale din anul 2016, primarul Nicolae Robu a găsit o nouă modalitate de a-şi şicana oponenţii.

Acuzele îi sunt aduse de candidatul Partidului Mişcarea Populară la Primăria Timişoara, Marius Dugulescu, care recent şi-a amplasat afişe cu poza şi sigla partidului din care face parte în mai multe staţii RATT prin închiererea unui contract publicitar cu firma care gestionează aceste locaţii urmare a unui contract încheiat cu Primăria Timişoara. „Sunt doar nişte panouri de promovare care vor să anunţe că PMP are candidat la Primăria Timişoara. Nu mă aşteptam la ce a urmat. După ce au apărut vineri aceste panouri în staţiile de tramvai s-a început alertă maximă vineri seara la Poliţia Locală. Poliţia Locală s-a autosesizat şi a început investigaţiile astfel că luni la ora 8 dimineaţa a fost chemată la sediul poliţiei locale firma pentru a da explicaţii şi pentru a se cere să fie neutralizate de urgenţă aceste panouri. S-a eliberat proces verbal pentru fiecare staţie de tramvai pe fiecare panou şi s-a dat amendă 5.000 de lei pentru fiecare.


S-a cerut ca patronul să vină sâmbătă, dar acesta a fost plecat”, a declarat candidatul PMP.

Dugulescu a subliniat că PMP Timiş a primit un avertisment de la Poliţia Locală, dar s-a întrebat cum a reuşit Poliţia Locală să identifice că acele panouri au o problemă. „Argumentele prezentate au fost că staţiile acelea nu ar avea aviz pentru panou publicitar. Aceste staţii au afişaj publicitar de 17 ani. Au fost folosite de mine în două campanii, în 2008 şi 2012, au fost derulate sute de campanii comerciale, iar acum a fost găsită o chichiţă din aceasta să se ia Poliţia Locală de mine. S-au autosesizat si singuri din exces de zel. Luni dimineaţa ei deja aveau copie după autorizaţiile din acele staţii de tramvai care nu pot să fie accesate decât din primărie, e nevoie de semnătură de la primar. Vreau să ştiu ce persoană a lucrat în acest weekend”, a completat candidatul PMP. Acesta a subliniat că până acum primăria a încasat bani din publicitate pentru din staţiile de tramvai fără probleme şi că abia acum a fost găsită o chichiţă. Dugulescu a comentat că procesele verbale au fost contestate şi a promis că dacă Poliţia Locală continuă cu acţiunile de intimidare, agenţii şi conducerea vor avea parte de plângeri penale pentru abuz în serviciu.

Directorul Poliţiei Locale Dorel Cojan a declarat pentru PRESSALERT.ro că „noi nu dăm amenzi pentru că nu avem voie să facem asta. Amenzile se dau de arhitectul-şef pe care vă rog să îl contactaţi. Nu cunosc documentaţia legată de acest caz. Noi doar am trimis procesele verbale prin care am constatat că sunt amplasate afişe electorale acolo”. Arhitectul-şef al Primăriei Timişoara, Ciprian Cădăriu a demisionat recent, locul acestuia fiind momentan ocupat de şeful Direcţiei de Urbanism, Sorin Ciurariu, care nu a putut fi contactat telefonic pentru a ne oferi detalii legate de această situaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.