Punct țintit și OBȚINUT la Iași, dar situația rămâne albastră pentru ACS...

Punct țintit și OBȚINUT la Iași, dar situația rămâne albastră pentru ACS Poli. Echipa bănățeană nu a reușit să profite de superioritatea numerică din teren

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli CFR Cluj (2)

ACS Poli țintea cel puțin un punct la Iași și l-a obținut. Totuși, după victoria Concordiei Chiajna în derby-ul Ilfovului și superioritatea numerică din final cu CSMS, acest 0-0 pare parcă mai puțin față de dorințele tehnicianului Petre Grigoraș. Timișorenii au arătat din nou, culmea, mai rău, în fața unei echipe aflate în inferioritate numerică.

Un nou meci, noi modificări în echipa timișoreană greu încercată în focurile play out-ului. Petre Grigoraș a ales acum să-i titularizeze la închidere pe Abel Suarez și Ross Jenkins. De asemenea Scutaru a revenit în primul 11, dar pe postul de fundaș dreapta. Formula tactică a fost aceeași în prima repriză. Iașiul, mult mai relaxat, dar cu speranțe europene de conjunctură, a avut primul șut pe poartă. În minutul 5 Strauss reținând execuția lui Mitic. Peste 12 minute Țigănașu l-a copiat. Imediat, Nimely era să profite de gafă a lui Grahovac, dar celălalt căpitan, Ionuț Voicu, a rezolvat. Partida a devenit apoi, pe alocuri, dureros de urmărit. Publicul gazdă însă a fost foarte generos cu echipa pe care, după numele din teren, rămâne o surpriză plăcută.

Minutul 42 putea aduce fericire în tabăra oaspete. După ce era să gafeze decisiv, Bocșan urcă la cornerul executat de Goga și trimite cu capul puțin pe lângă vinclul din stânga lui Grahovac. Astfel că putea fi 1-0 pentru timișoreni înainte de pauză, dar norocul nu caracterizează trupa de pe Bega.

La reluare, Bocșan trimite un nou cap (min. 48) la cornerul lui Hernandez acum, reține același portar bosniac.


Petre Grigoraș mutase ofensiv după pauză, Suarez out, Elek in, clar o mutare ofensivă. Peste alte trei minute, Andrei Cristea a aproape de un autogol cu capul. Iașiul scapă însă cu bine de presiune și devine din nou echipa care controlează mai mult. Ciucă (62) fiind aproape să facă ceea ce nu a reușit Bocșan în două rânduri. Intrat între timp, Belu (67) amenință și el poarta adversă, reia cu capul din cornerul lui Goga, mingea sare în fața unui alt fundaș timișorean, Cânu, care e blocat în apropierea porții.

Din nou om în plus

Iașiul a reluat ofensiva, dar vine și faza din minutul 70, când Andrei Enescu se aruncă cu crampoanele în picioarele lui Hernandez. Istvan Kovacs acordă direct cartonaș roșu și ACS Poli se vede din nou cu un avantaj palpabil în teren. Jocul a rămas însă destul de haotic. Și, în minutul 79, la o degringoladă în careul bănățean, Onduku putea să înscrie. Figura s-a repetat peste trei minute, o nouă ”liberă” din stânga a făcut ca balonul să țopăie în careu până a fost reluat cumva, dintr-o foarfecă, noroc că Strauss e pe direcție. Minutul 88 putea aduce ceva mai mult pentru timișoreni, Nimely însă nu reușește să cadreze lovitura de cap așa cum și-ar fi dorit. Iar pe final și Elek a ajuns să degajeze balonul din preajma careului mic. Publicul gazdă le-a scandat ”B”-ul timișorenilor, care din nou au arătat că sunt ”deranjați” de omul în plus pe gazon.

Un punct ce se poate dovedi important, dar ecuația în zona retrogradării rămâne complicată. ACS Poli e la două puncte în spatele Concordiei și a Botoșaniului, echipele de pe locurile 11 și 12.

CSMS Iași: Grahovac – Voicu (cpt.), Frăsinescu, Ciucă, Țigănașu – Bole (46′ Onduku), Enescu, Mitic, Llullaku – An. Cristea (62′ Piccioni), Golubovic (77′ Al. Crețu). Pe bancă: Caparco – Bădic, Mihalache, Viveiros. Antrenor: Nicolo Napoli.

ACS Poli Timișoara: Strauss – Scutaru (cpt., 66′ Belu), Cânu (77′ M. Torres), Bocșan, D. Popescu – A. Suarez (46′ Elek), Jenkins – Bărbuț, J. Hernandez, Goga – Nimely. Pe bancă: Gomis – Llorente, Doman, Pisas. Antrenor: Petre Grigoraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.