Radu Nicosevici: „Avem o problemă de societate civilă în România şi este...

Radu Nicosevici: „Avem o problemă de societate civilă în România şi este o problemă dureroasă”. Ce au reuşit să câştige politicienii VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

radu nicosevici (2)

Ne plângem mult, dar nu ne obosim să facem ceva concret pentru a avea un trai mai bun, politicieni mai puţin corupţi sau alte condiţii demne de o ţară membră a Uniunii Europene – este concluzia după afirmaţiile făcute de preşedintele Academiei de Advocacy, Radu Nicosevici, care a fost invitat în această seară la PRESSALERT.LIVE.

„După aproape 15 ani de activitate în zona transparenţei şi în zona activismului civic, noi am ajuns la concluzia că principala responsabilitate pentru situaţia proastă din România este lipsa de activism a formelor organizate ale societăţii civile. Unde ne sunt patronatele, unde ne sunt sindicatele? (…) Politicienii lăsaţi liberi, lăsaţi în pace, extrem de relaxaţi, câtă vreme nu există o presiune a societăţii civile asupra lor, fac ceea ce fac.


(…)Societatea civilă ar trebui să fie într-o eternă opoziţie sau să susţină marile proiecte şi să le susţină indiferent de ciclul politic şi de cine este la butoane. Avem o problemă de societate civilă în România şi este o problemă dureroasă. Pe statisticile Uniunii Europene noi stăm rău de tot din punctul ăsta de vedere al agregării ca cetăţeni membri ai organizaţiilor societăţii civile, nu mai vorbesc despre mentalitate spre voluntariat, spre donaţii şi aşa mai departe. Avem o problemă, se pare că tipul ăsta de etapă nu se poate arde”, a declarat Nicosevici.

Care este mare câştig al politicienilor

Acesta a adăugat şi că sindicatele au devenit mai puţin dependente de liderii de la centru odată cu posibilitatea accesării de fonduri europene, lucru care a afectat per ansamblu lupta pentru drepturile angajaţilor. „Oamenii în primul rând nu cred că poţi să faci ceva. Ăsta e câştigul cel mai mare al omului politic. Cel mai mare câştig al clasei politice româneşti e faptul că omul spune: bă, şi aşa nu se poate face nimic. Nici nu are sens să te bagi. Şi ce dacă te bagi şi ce dacă faci, oricum nu se întâmplă nimic, tot fac ei ce vor. Şi ăsta e câştigul mare pe care îl au politicienii. Al doilea câştig mare, ce sens are să te duci la vot.Tot ies cum vor ei”, a conchis invitatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.