REVOLTA timișorenilor împotriva hoților din tramvaie. Cum a încercat o patrulă a...

REVOLTA timișorenilor împotriva hoților din tramvaie. Cum a încercat o patrulă a Druckeria să facă ordine FOTO

1
DISTRIBUIȚI
REVOLTA timișorenilor împotriva hoților din tramvaie Cristian Brâncovan
REVOLTA timișorenilor împotriva hoților din tramvaie cu Cristian Brâncovan. Foto: Codruța Oprean

Sătui să fie furaţi, timişorenii s-au mobilizat şi au ieşit, astăzi, în stradă împotriva hoţilor din mijloacele de transport în comun. Mobilizarea a fost făcută pe Facebook de timişoreanul Cristi Brâncovan, iar adunarea s-a dat de la ora 13, în Piaţa 700. Deşi relativ puţini timişoreni au luat parte la acţiune, cu ajutorul unei portavoci toţi cei care au trecut prin Piaţa 700 între orele 13 şi 15 au aflat detalii despre modul de în care operează hoţii. Mai mult, la fiecare oprire a unui tramvai în staţie oamenii erau avertizaţi că e posbil să fie prădaţi de hoţi. Vreme de mai bine de o oră, tramvaiele din Timişoara au devenit puţin mai sigure pentru călători, graţie unei patrule Druckeria postate în staţia din 700 înspre direcţia Piaţa Traian, patrulă care a verificat ca în tramvaie să nu fie hoţi. Trebuie spus că acţiunea a decurs fără incidente şi a fost extrem de bine primită de timişorenii din staţie, care s-au plâns în număr mare că au fost şi ei victime ale hoţilor.

aurolac-700

„Nu se întâmplă absolut nimic. Am postat săptămâna trecută o filmare cu hoţii, eram la o terasă din Calea Şagului i-am suprins pe hoţi. Înregistrarea a avut în jur de 150.000 de vizualizări semn că lumea s-a uitat cu interes la asta. Din păcate, nu a avut niciun fel de ecou unde mă aşteptam eu să aibe şi anume în rândul poliţiştilor, a jandarmilor şi a poliţiştilor locali. Din comentariile la postările mele se pare că există mii de victime. Dacă urmăriţi postările care au fost acolo, o să vedeţi persoane care spun cu nume şi prenume ce li s-a întâmplat, care a fost modul de operare, care este mereu acelaşi, ba chiar banal din ce am observat eu.


Nu au pic de jenă, îşi impart prada în plină stradă deschid portofelele fără pic de jenă, sub ochii cetăţenilor pentru că lumea e foarte dificil să intervină. Umblă în grupuri de câte şapte sau opt cu patru bărbaţi, e de notorietate că umblă cu arme albe asupra lor. Eu nu îmi asum altceva decât încercarea de a responsabiliza autorităţile pentru că nu trebuie să ajungem să ne facem dreptate cu parul”, declarat Brâncovan, care a promis că acţiunile de acest tip vor continua.
Primarul Nicolae Robu a comentat în cadrul unei conferinţe de presă dinaintea protestului că intervenţia organelor legii e blocată de legislaţie, pentru că nu se poate interveni altfel decât prin amendarea hoţilor, care însă nu pot fi executaţi silit neavând bunuri personale sau trimiși la pușcărie. Robu a precizat şi că nu se poate institui paza pe fiecare tramvai şi că ar fi bine ca cetăţenii să aibă grijă de bunurile lor. Concluzia interesului organelor legii faţă de protestul din 700 a fost una simplă, rezumată în imaginea unui consumator de aurolac, care stătea într-un scaun cu rotile, cu punga cu aurolac la gură privind protestul supravegheat de jandarmi şi poliţişti în civil, fără a fi însă deranjat în vreun fel de oamenii legii, deşi consumul de aurolac nu este permis de lege.

Foto: Codruța Oprean

1 COMENTARIU

  1. Reprezentanti ai suporterilor au patrulat pe tramvaie si pe autobuze, in Sinaia, Maria, Traian, Centru, nu s-a stat doar in piata 700. Vrem ca timisorenii sa se simtă in siguranta, toti cei care doresc sa se alăture sunt bineveniti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.