Cum a mințit primarul Robu instanţa în scandalul anvelopării blocurilor. Vezi ce...

Cum a mințit primarul Robu instanţa în scandalul anvelopării blocurilor. Vezi ce proprietate comună au judecătoarea care a dat dreptate Primăriei Timişoara şi şeful Direcţiei Tehnice, Culiţă Chiş VIDEO

3
DISTRIBUIȚI
robu
Nicolae Robu, dovedit că a minţit în dosarul legat de anveloparea blocurilor

Noi dezvăluiri explozive în scandalul anvelopării blocurilor din Timișoara au fost făcute, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE. Liberalul Cristian Palade, asociat la firma SC Proiect C&A SRL, care a realizat proiectele pentru reabilitarea blocurilor din oraș, însă contractul a fost reziliat de Primăria Timișoara, a oferit detalii halucinante despre modul în care Nicolae Robu minte, dar și despre cum se derulează un proces „comunist” la Curtea de Apel Timișoara.

Vă reamintim că firma lui Palade a realizat proiecte pentru anveloparea blocurilor încă dinainte ca să semneze contractul cu municipalitatea. Cristian Palade a refuzat să accepte plata a doar 79.500 lei după ce firma sa a realizat proiectarea reabilitării termice a 64 de blocuri din Timișoara. Ulterior, municipalitatea a depus la ADR proiectele respective pentru obținerea de fonduri europene. Pentru că nu a acceptat să semneze devizele prin care urma să primească 79.500 lei pentru toate proiectele în loc de peste un milion de lei şi a trimis o notificare municipalităţii, Palade a fost chemat la o întâlnire cu viceprimarul Dan Diaconu și cu primarul Robu şi ameninţat. Liberalul a dat în judecată Primăria Timişoara şi în primă instanţă Tribunalul Timiş i-a dat dreptate, obligând municipalitatea să-i plătească 990.754 lei+TVA. Însă, primăria a făcut apel, iar Curtea de Apel Timişoara l-a admis, aşa că firma liberalului Cristian Palade nu mai trebuie să primească niciun leu. În final, proiectul pe bani europeni s-a dovedit un eșec, pentru că banii nu au fost absorbiți până la sfârșitul anului trecut, astfel că municipalitatea trebuie să scoată milioane de euro din bugetul local pentru anveloparea blocurilor.

„Nu mă miră că proiectul nu a fost finalizat, s-au făcut lucruri în afara legii încă din momentul proiectării. Eu și firma mea am fost tot timpul țapii de serviciu, fiind aruncați în spatele nerealizărilor și lucrurilor aberante care s-au întâmplat”, spune Cristian Palade. În ceea ce privește procesul pierdut la Curtea de Apel Timișoara, acesta a precizat că „a fost un șoc. A semănat cu un proces comunist, când știai de la început sentința. Instanța nu a cerut primăriei să probeze afirmațiile. S-au făcut presiuni mari pentru ca decizia să fie favorabilă Primăriei Timișoara. A fost invocat și interesul public de către primărie, că dacă nu ar câștiga procesul, ar putea pierde finanțarea europeană”.

Dovada că Robu a minţit instanţa

De asemenea, Cristian Palade a demonstrat cu documente cum Nicolae Robu a mințit în instanță.


Astfel, primarul Timișoarei a depus în instanţă un act în care susţine că a existat un ordin de începere a lucrărilor de proiectare. „Discutăm de un fals intelectual, aceste documente au ajuns în instanța de judecată și au influențat dosarul. Nimeni nu a cerut oamenilor din Primăria Timișoara să probeze aceste lucruri. Noi am probat cu acte că lucrurile nu au stat așa. Ulterior, la revizuire, am cerut Primăriei Timişoara să ne comunice copie după ordinul de începere a lucrărilor. Printr-un document semnat tot de primarul Robu ni s-a spus că nu a existat un astfel de document pentru că nu era necesar. Astfel, Nicolae Robu se contrazice. Aceste două documente arată minciuna „, a dezvăluit Cristian Palade.

Legătura dintre judecător și șeful Direcției Tehnice din Primăria Timişoara

Revoltat de faptul că procesul cu primăria a fost pierdut, asociatul la firma care a realizat proiectele pentru anveloparea blocurilor din oraș a început să caute informații, iar detaliile descoperite sunt scandaloase. „Doamna judecător Maria Dascălu de la Curtea de Apel Timișoara avea toate motivele să se abțină în a judeca acest proces, pentru că deține proprietăți comune cu Chiș Culiță, șeful Direcției Tehnice din Primăria Timișoara (n.r. care s-a ocupat de proiectul de reabilitare a blocurilor). Împotriva acestuia şi a altora am formulat plângere penală. Este vorba de un teren din zona Giarmata, cu o suprafață totală de 50.000 mp, cumpărat în 2005. Apare informaţia în declaraţia de avere din 2015 a domnului Chiş , unde el şi soţia deţin jumătate din proprietate, iar judecătoarea Dascălu şi soţul acesteia cealaltă jumătate”, a explicat Cristian Palade. Interesant este faptul că această informație apare doar în declarația de avere a lui Culiță Chiș, și nu și în cea a judecătoarei Dascălu, care a trecut că este proprietară doar cu soţul.

Mai mult, Cristian Palade a mai făcut o descoperire. Și anume, faptul că soțul judecătoarei, Iulian Dascălu, este membru PNL și s-a ocupat de cartierul Soarelui, plus că a fost director la FITT, instituție cu care viceprimarul Dan Diaconu a colaborat. Cristian Palade este ferm convins că i s-a făcut o nedreptate, motiv pentru care are de gând să depună o plângere la CEDO. De asemenea, judecătoarea Dascălu de la Curtea de Apel Timișoara s-a ales cu o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii. „Am rămas pierzători în acest război. Instanța nu a considerat că Primăria Timișoara a greșit, noi am făcut toate lucrurile ilegale”, a precizat revoltat Cristian Palade.

Întrebat de către moderatorul emisiunii dacă firma pe care o reprezintă a ales culorile folosite pentru anveloparea blocurilor din Calea Șagului, bărbatul a răspuns că „Nicolae Robu a avut tupeul să afirme că proiectantul nu a respectat ceea ce el a cerut, dar problema e că nu a cerut niciodată, culorile nu sunt cele din proiectele noastre, nu au fost proiectate albastre-gri. Nicolae Robu a observat că lumea este nemulțumită de această culoare și a dat vina pe proiectant. (…) Regret că am acceptat invitația viceprimarului Dan Diaconu de a lucra înainte de semnarea contractului”.

3 COMENTARII

  1. Cu asemenea interactiuni nedorite intre institutiile statuli si justitie, nu se poate numi un oras guvernat de democratie. E clar ca avem nevoie de de schimbare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.