PERFORMANȚĂ Timișoara Saracens s-a impus și la Calvisano! Bănățenii vor evolua în...

PERFORMANȚĂ Timișoara Saracens s-a impus și la Calvisano! Bănățenii vor evolua în grupele Challenge Cup

0
DISTRIBUIȚI

13082727_1263834000311017_5784550989621306139_n

Așa cum au promis rugbiștii de la Timișoara Saracens RCM nu s-au dus în Italia doar pentru a apăra rezultatul din tur. Bănățenii antrenați de Grainger Heikell s-au impus și pe arena Peroni, casa celor de la Calvisano Rugby, scor 28-17, și au obținut în urma barajului accesul mult dorit în grupele Challenge Cup 2016-17.

Timișorenii au început hotărâți să-și facă misiunea mai ușoară după acel 36-23 de pe teren propriu. Calafeteanu a deschis scorul în urma unei lovituri de pedeapsă de la mare distanță. Gazdele au reușit să revină pe tabelă, prin același procedeu, în minutul 13. Saracens RCM putea face 6-3 peste zece minute în urma unui placaj înalt la Tangimana Fonovai, dar de această dată ”Cala” nu a găsit bețele. Pe finalul reprizei nouarul timișorean a mai avut însă de două ori ocazia de a face 6-3, fructificând o dată din penalitate.


”Sarazinii”, la adăpostul celor 13 puncte din tur, erau în continuare echipa mai relaxată. Italienii au început bine repriza secundă, cu eseu și transformare pentru 10-6. Calvisano nu a fost însă mult timp în avantaj, căci Drenceanu reușește să-i readucă pe bănățeni în avantaj: 13-10 pentru RCM cu transformarea lui Vali Calafeteanu. Mai mult, diferența a devenit de +10 după o cursă a lui Jack Umaga, finalizată cu eseul căpitanului Stelian Burcea.

Italienii au mai reușit un eseu prin Tuivaiti (17-20). Calvisano nu a abut însă forța să-i învingă pe timișoreni, Sefanaia a mai culcat o dată balonul în terenul de țintă advers, pentru 25-17. Punctele finale au fost realizate de Calafeteanu, în urma unei lovituri de pedeapsă cu trei minute rămase din timp și care a stabilit rezultatul manșei secunde la 28-17.

Saracens RCM obține astfel o calificare istorică pentru rugby-ul bănățean și chiar românesc. În toamnă, Burcea și compania vor evolua cu forțe ale Angliei sau Franței, în grupele Challenge Cup, competiție secundară la nivel continental.

Calvisano Rugby: Minozzi, De Jager, Chiesa, Castello, Susio, Buscema, Raffaele, Panico, Morelli, Riccioni, Cavalieri, Beccaris, Zdrilich, Giammarioli, Tuivaiti. Rezerve: Luus, Scarsini, Biancotti, Andreotti, Zanetti, Belardo, De Santis, Di Giulio. Antrenor: Massimo Brunello.

Timișoara Saracens: Militaru, Rădoi, Țăruș, Popârlan, Drenceanu, Ianuș, Lazăr, Burcea (cpt.), Calafeteanu, Rose, Tangimana, Kinikinilau, Umaga, Shennan, Conache. Rezerve: Căpățână, Taupaki, Mariș, Mureșan, Gorcioaia, Sefanaia, Manumua, Moala. Antrenor: Grainger Heikell.

Foto: Timisoara Saracens / Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.