SAMBA la CS Informatica: Timișorenii s-au revanșat în duelul orgoliilor cu Autobergamo...

SAMBA la CS Informatica: Timișorenii s-au revanșat în duelul orgoliilor cu Autobergamo Deva și au trecut pe primul loc. Una dintre noile achiziții din Brazilia a înscris golul victorios FOTO

0
DISTRIBUIȚI

info autobergamo (2)

Informatica Timișoara s-a impus în retur în fața rivalei din Deva la capătul unui joc spectaculos, dar foarte strâns, și cu un scor mai puțin întâlnit la fotbalul în sală. A fost doar 1-0 pentru bănățeni, care și-au recâștigat poziția de lider cu două runde înainte de finalul sezonului regulat. Unicul gol al întâlnirii din ”Olimpia” a fost marcat de Savio Valladares, unul dintre cei doi brazilieni care au debutat direct în derby pentru echipa lui Robert Lupu.

Meciul din Sala ”Constantin Jude” a atras destui spectatori și o atmosferă frumoasă pentru un meci în timpul săptămânii. Deva s-a impus în tur cu un usturător 5-1 și gazdele sperau la revanșă. Mai mult, Autobergamo venea din postura de lider, chiar dacă avea un joc în plus și era la egalitate de puncte cu Informatica.

Primele șanse de gol au venit din picioarele lui Fl. Matei și Lupu, numele grele de la alb-violeți. Oaspeții au replicat prin internaționalul moldovean Obadă (min. 8), șut respins de Vlad Iancu. După 10 minute Ilaș avea să rateze o șansă uriașă pentru gazde, a preluat greu un balon și de două ori mingea i-a stat pe ”bocanc” pentru 1-0, dar s-a pierdut cu firea în fața lui Molina. Obadă și Ignat, la poarta cealaltă puteau înclina balanța către est. Repriza s-a încheiat cu scor alb, neobișnuit pe parchet, dar spectatorii au avut ce vedea. În minutul 20 Matei a trimis în transversală din unghi, apoi Rakic nu l-a putut învinge pe portarul lui Autobergamo după un corner.

Debut cu gol pentru un Savio

Încă din prima repriză pe teren pentru Informatica și-au făcut apariția brazilienii Savio Valladares și Felipe Pinto. Cei doi tineri ”cariocas” au impresionat în primul rând prin ritm. Ușor ușor au intrat însă în ritmul echipei. Repriza a doua a debutat cu o nouă ocazie gigantică. Rakic, găsit la colțul lung, nu reușește să cadreze în poarta goală. Minutele par să treacă și, în ciuda jocului alert și antrenant pentru micuța galerie timișoreană, lacătul părea de neclintit. După alte două șanse bune, Informatica se vede obligată, cel puțin două minute să facă pasul înapoi, doarece Dobre vede al doilea galben (min. 33) și echipa sa trebuie să se apare în trei timp de 120 de secunde. Imediat, Tacot e aproape de gol pentru Deva. Gazdele scapă cu fața curată și după un henț al lui Rakic în propriul careu, neacordat de arbitri. Obadă ia și el la țintă bara interioară. Din nou cu patru oameni pe teren Informatica revine în atac și, când se aștepta mai puțin, dă lovitura. Savio Valladares șutează din banda stângă și mingea trimisă de brazilian e deviată în plasa celor de la Autobergamo. Pe final, timișorenii au recurs la un gest neobișnuit, au scos și ei portarul, pentru atac, deși erau în avantaj. Ultimele secunde au fost de asemenea palpitante, cu același Tacot la finalizare și o sirenă care a sunat la o nouă minge aruncată spre buturile bănățene.

Succesul la limită asigură șefia Informaticii, care mai are de disputat trei jocuri în sezonul regulat, cu tot cu restanța de la Tg. Mureș. Următorul meci al timișorenilor va fi la Călărași, peste șase zile.

CS Informatica Timișoara: Iancu – G. Dobre, Janjic, Lupu, Savio Valladares, Milojevic, Felipe Pinto, Ilaș, Rakic, Fl. Matei. Antrenor: Robert Lupu.

Autobergamo Deva: M. Molina – Pânzaru, Cr. Matei, Tacot, Drăgoiu, Moț, Obadă, Manya, Fl. Ignat, Drăgoiu, Cataramă. Antrenor: Florin Ignat.

”Au fost deștepți”

”Ne-am dorit foarte mult să câștigăm. Poate dacă nu veneau după acea înfrângere de la Mureș era mai ușor. Și-au dorit și ei foarte mult. A fost un joc cu multe momente psihologice, tensionat. Puteau și ei să preia conducerea. Nu e o problemă neapărat că au avut superioritate numerică, suntem obișnuiți să jucăm 3 contra 4. Nu am surprins neapărat cu brazilienii, au 23-24 ani, încă nu sunt la valoarea lor. Sunt foarte multe scheme pe care nu le știu. Nu au fost neapărat un plus, pe viitor vor fi”, a declarat la final Robert Lupu, antrenorul-jucător al Informaticii. ”Ideea a fost pentru a avea posesie pe final, nu ne-a ieșit… Deva nu mai are echipa de anul trecut, are două linii, depinde de antrenor să le dea încredere.


Și eu pe final am jucat cu maxim 7, așa am decis. Noi avem mai multă experiență, ne-am dorit și o revanșă, chiar dacă nu la aceeași valoare ca în tur. Dacă pierdem la Călărași suntem la fel, nu e un campionat ușor. Mă bucur că a fost un derby, s-a văzut tensiune”, a mai spus Lupu.

De partea celaltă antrenorul Devei a apreciat strategia gazdelor. ”Știam că o să fie un meci foarte greu pentru noi. Am întâlnit cea mai bună echipă din campionat. Din păcate am primit un gol din deviere. Din fericire nu a fost un eșec în play-off, mai e timp. Nu s-a schimbat nimic, Timișoara a făcut achiziții. Ne-au surprins puțin pentru că pe cei doi brazilieni nu i-am văzut până acum. Ne vom lua măsuri. Au fost deștepți când și-au amânat jocul cu Tg. Mureș. A fost un meci care a contat mult cu mureșenii, dar azi nu se știa câștigătoarea, a fost foarte strâns”, a explicat Florin Ignat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.