SCANDAL într-un liceu din Timișoara: un părinte a chemat poliția la școală....

SCANDAL într-un liceu din Timișoara: un părinte a chemat poliția la școală. Ce s-a întâmplat

2
DISTRIBUIȚI

masina politie

Scandal de proporții, astăzi, la Liceul Teoretic „Vlad Țepeș” din Timișoara. Un tată a sunat la 112, după ce băiatul său înscris în clasa a IX-a în unitatea de învățământ l-a informat că diriginta l-a îmbrâncit și a vrut să-i ia telefonul mobil. Astfel, o mașină a poliției s-a deplasat la școală pentru a stabili ce s-a întâmplat. Mai mult, bărbatul a și depus o plângere la poliție împotriva dirigintei fiului său pentru „tentativă de tâlhărie”. Pe de altă parte, conducerea școlii se apără și spune că diriginta nu l-a îmbrâncit, ci doar i-a spus băiatului să-i dea telefonul mobil, pentru că în unitatea de învățământ elevii nu au voie cu telefoanele mobile asupra lor decât în situații excepționale.

Se pare că acest conflict între tatăl băiatului și profesorii și conducerea școlii este unul mai vechi. Acesta a izbucnit în urmă cu câteva luni, în momentul în care reprezentanții liceului au luat decizia de a-i scădea nota la purtare elevului, de la 10 la 9.


Asta după ce au constatat că nota 4 la fizică din carnetul de elev al acestuia a fost modificată în 9. Dar tatăl a considerat că s-a făcut o nedreptate, motiv pentru care a depus o plângere împotriva directorului, dar și a unor profesori.

„I-au scăzut nota la purtare copilului meu fără niciun motiv. Astăzi, diriginta a intrat pur și simplu în clasă, era ora de latină, dar profesorul nu a venit la curs, și a încercat să-i smulgă băiatului telefonul mobil, l-a îmbrâncit, deși toți elevii din clasă erau cu telefonul mobil în mână. Nu există niciun regulament al școlii în care să se prevadă că elevii nu au voie cu telefoanele mobile. Se fac presiuni extraordinar de mari din partea profesorilor, presiuni psihice asupra copilului. O să-l mut după ce termină clasa a IX-a, mai repede nu se poate”, ne-a declarat Claudiu Ilcău, tatăl elevului.

Pe de altă parte, directorul Liceului Teoretic „Vlad Țepeș” din Timișoara, spune că cei doi polițiști care au venit astăzi în unitatea de învățământ au constatat că elevul nu a fost îmbrâncit. „Elevul nu a dorit să îi dea celularul dirigintei, știe că nu are voie cu telefonul mobil la școală. 33 de profesori din școală s-au ales cu plângere penală, făcută de Claudiu Ilcău, după ce a fost scăzută nota la purtare fiului său. Avem dovada că nota din carnet a fost modificată. Ne amenință, ne persecută, și-a pus fiul să înregistreze profesorii în timpul orelor, elevul pleacă de la ore când vrea și aduce motivări. Profesorii din școală se simt stresați de această persoană. Ne gândim să-l dăm și noi în judecată, nu se mai poate”, s-a plâns Tiberiu Ciobanu, directorul Liceului Teoretic „Vlad Țepeș” din Timișoara.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.